Domagoj Drožđek danas je postigao sva tri gola za veliku pobjedu nogometaša Varaždina nad Goricom Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varaždina, uz hat trick Drožđeka, u derbiju 18. kola pobijedili Goricu

| 25.11.2017. u 14:48h | Objavljeno u Sport

U derbi susretu 18. kola Druge HNL, momčad Varaždina je danas na stadionu Varteksa, golovima Domagoja Drožđeka u 31., 71. i 81. minuti nadmetanja, pobijedila do ovog kola drugoplasiranu Goricu rezultatom 3:0, nanijevši im i drugi poraz ove sezone. Time su se nogometaši Varaždina pobjedom oprostili od svojih navijača za jesenski dio sezone, jer će u posljednjem, 19. kolu, biti gosti Šibenika.

Gledatelji, njih oko 1 500, moglo je vidjeti sadržajnu utakmicu, u kojoj je više igre i prilika imala momčad Varaždina. Domaćin je uputio 12 udarac prema golu gostiju, od čega ih je 8 bilo u okvir gola, dok su gosti imali 3 udaraca a ni jedan u okvir gola Varaždinaca. U 9. minuti sjajna prilika za domaćina, u kojoj se našao Dario Jertec. Gosti su pogriješili u dodavanju u svom dijelu terena, lopta je u kaznenom prostoru došla do Jerteca, koji je „zavaljao“ gostujućeg obrambenog igrača i pucao po zemlji, ali je vratar Kahlina uspio tijelom zaustaviti njegov udarac.Odbijena lopta ponovno je došla do Jerteca, koji je i drugi put pokušao zatresti mrežu, ali je njegov udarac blokirala obrana gostiju, skrenuvši loptu u korner.

U 11. minuti Jertec je, nakon što se driblinzima oslobodio tri igrača Gorice, pao u desnoj strani kaznenog prostora gostiju, ali je sudac Ivan Župan iz Bjelovara, koji je bio blizu mjesta događaja, rukom samo pokazao na korner s desne strane za domaćine. Dojam je da sudac ne bi pogriješio da je pokazao na kazneni udarac za Varaždince.

Nakon kornera Mesarić je pucao glavom nakon kornera s desetak metara, ali točno u ruke vratara Kahline.  Na suprotnoj strani najbolja prilika za goste u prvom dijelu u kojoj se našao Henrik Ojamaa, koji je s desetak metara loptu poslao pored desne vratnice gola Nevistića. Varaždin je došao do zasluženog vodstva u 31. minuti. Kapetan Šimek je pred kaznenim prostorom Gorice odigrao loptu u desnu stranu za Glavicu, koji ju je ubacio u kauneni prostor. Na 8 metara od gola Drožđek je bio viši u skoku od gostujućeg kapetana Hrvoja Jančetića i glavom loptu poslao u mrežu, pored lijeve vratnice gola nemoćnog vratara Kristijana Kahline.

U nastavak susreta momčadi su ušle s igračima koji su započeli susret, a prvu priliku u nastavku imali su gosti u 52. minuti. Nakon ubačaj u kazneni prostor Varaždinaca s lijeve strane, lopta je preletjela iznad glave Leona Šipoša, koji je bio sam u skoku na pet metara od gola Varaždina. Minutu kasnije trener Mario Kovačević odlučio se na i prvu izmjenu s terena je izašao kapetan Karlo Šimek, a umjesto njega priliku je dobio Karlo Sambolec.

U 58. minuti opasna akcija gostiju po desnoj strani ubačaj Luke Sedlačeka u kazneni prostor Varaždinaca gdje se u naletu našao Leon Šipoš i vrhom kopačke loptu posao pored gola. U 60. minuti Glavica e uzeo na desnij strani napada Varaždinaca loptu Žutiću i izašao sam iskosa pred vratara Kahlinu. Mogao je i pokušati izravno pucati na gol Gorice, ali se odlučio na dodavanje U 63. minutu Jertec se probio po lijevoj strani napada Varaždinaca ubacio na bijelu točku gdje je sam u skoku bio Erić, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla pored lijeve vratnice gola Gorice.

Na suprotnoj strani, kod napada gostiju, Juraj Maks Čelić uklizao je i skrenuo loptu u korner na vrhu kaznenog prostora, ispred Leona Šipoša. U 65 minuti trener Mario Kovačević odlučio se iz igre izvuči Nenada Erića, a u igru je ušao Mario Sačer. U 67 minuti u kaznenom prostoru Gorice srušen je Glavica kojeg je Igor Čagalj udario laktom u glavu, u predjelu nosa, no ni taj start nije, prema mišljenju suca, bio za najstrožu kaznu za momčad Varaždina.

Drugi je gol Varaždin postigao u 71. minuti, a strijelac je ponovno bio Domagoj Drožđek. Sa sredine terena sjajnom ga je loptom proigrao Josip Golubar, Drožđek je po lijevoj strani ušao sam u kazneni prostor i preciznim udarcem po zemlji pogodio lijevu stranu gola nemoćnog Kristijana Kahline.

U 81. minuti i treći gol Varaždina i Domagoja Drožđeka. Akcija domaćina išla išla je po desnoj strani ,Glavica je ušao u kazneni prostor, u uputio loptu u lijevu stranu gdhe he akciju pratio Drožđek i iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu. U 84. minuti Mario Kovačević odlučio se i na posljednju izmjenu kada je trener uz veliki pljesak navijača napustio Dario Jertec, a u igru je ušao Matija Kolarić.