Sutrašnji susret s Al Ainom bit će peta pripremna utakmica za momčad Varaždina Foto: Krešimir Đurić

Nogometaši Varaždina sutra ugošćuju prvake Emirata, momčad Al Aina Zorana Mamića

| 25.7.2018. u 13:00h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su u sklopu priprema za novu sezonu u Drugoj HNL do sada odigrali četiri prijateljska susreta. Posljednja je utakmica odigrana u ponedjeljak, 23. srpnja, na stadionu Varteksa, kada je Varaždin rezultatom 1:0, golom Dejana Glavice u 26. minuti susreta, pobijedio drugoligašku momčad Lučkog.

U sklopu priprema za novo prvenstvo, nogometaši Varaždina će u četvrtak, 26. srpnja na stadionu Varteksa, odigrati prijateljski susret s prvakom Ujedinjenih Arapskih Emirata, sastavom Al Aina, kluba osnovanog 1968. godine sa sjedištem u Al Ainu.

Aktualni trener momčadi također je hrvatski stručnjak Zoran Mamić, koji je lani s Al Ainom osvojio naslov prvaka, osiguravši titulu u pretposljednjem kolu.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je trener momčadi Al Aina od 2014. do 2017. godine, a s momčadi je osvojio Predsjednikov kup, nacionalno Prvenstvo i Superkup.

Susret između Varaždina i Al Aina igrat će se sutra od 19 sati na stadionu Varteksa, a ulaznice će se prodavati po uobičajnim cijenama kao i za prvenstvene susrete u prošloj sezoni (30 kuna zapad sredina, 20 kuna zapad lijevo i desno).

Nakon susreta s Al Ainom momčad Varaždina će u subotu,28. srpnja, odigrati pripremnu utakmicu sa sastavom Zagreba u gostima, i to od 18 sati na igralištu u Veslačkoj ulici.  

U subotu,4. kolovoza, Varaždin će odigrati prijateljski susret s novim drugoligašem, sastavom Međimurja, na stadionu SRC Mladost Čakovcu, s početkom, najvjerojatnije, u 18 sati.

U utorak, 7. kolovoza momčad trenera Miljenka Mumleka gostovat će na Gradskom stadionu u Koprivnici kod prvoligaša Slaven Belupa, dok će u subotu, 11. kolovoza na stadionu Varteksa, u prijateljskom susretu, dočekati drugu momčad Osijeka.

Posljednja provjera za momčad Varaždina planirana je za subotu, 18. kolovoza, suparnik trenutačno još nije poznat, ali je sigurno da će „generalku“ pred novo prvenstvo u Drugoj HNL, nogometaši Varaždina igrati u gostima, s obzirom da će i u 1. kolu nove sezone,24. kolovoza, biti gosti momčadi BSK-a u Bijelom Brdu.