Start prošlogodišnje 40. Novogodišnje utrke bio je na Kapucinskom trgu

Noćas 41. Novogodišnja utrka Varaždin 2019.

| 31.12.2018. u 16:41h | Objavljeno u Sport

Za 41. Novogodišnju utrku Varaždin 2019. prijavilo se 365 trkača iz 10 država; Australije, BiH, Kenije, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Hrvatske.

Varaždinska novogodišnja utrka jedan je od rijetkih sportskih događaja u svijetu koji se održava na prijelazu iz jedne u drugu kalendarsku godinu, a organizira ju Zajednica SUG Varaždina, uz pomoć AK Sloboda i uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Start i cilj 41. izdanja utrke ponovo će biti na središnjem varaždinskom Trgu kralja Tomislava, gdje će Varaždinci organizirano dočekati Novu godinu, a trčat će se jedan krug 4,8 kilometara (start – nekadašnja Vateksova robna kuća, Franjevački trg, Ulica Andrije Kačića Miošića, Ulica Stanka Vraza, Ulica Zrinskih i Frankopana, Ulica Miroslava Krleže, Zagrebačka, Cesarčeva, Preradovićeva, Trg bana Josipa Jelačića, Ulica Vladimira Nazora, Ulica Stanka Vraza, Ulica Andrije Kačića Miošića, Franjevački trg, Trg Kralja Tomislava).

Za sudionike utrke osigurane su majice i spomen-medalje, a novčane nagrade osvojit će troje najbržih u apsolutnoj muškoj i apsolutnoj ženskoj kategoriji – 300, 200 odnosno 100 eura.