Nekadašnji kapetan Varteksa i Varaždina Nikola Šafarić uoči susreta u Trećoj HNL Istok s Međimurjem u Čakovcu Foto: Dražen Novosel

Nikola Šafarić odlučio završiti profesionalnu nogometnu karijeru

| 11.9.2017. u 20:32h | Objavljeno u Sport

Dugogodišnji kapetan nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, kao i drugoligaša Varaždina, a posljednje pomoćni trener Zoranu Kastelu, igrač sredine terena Nikola Šafarić (36) odlučio je nakon 20 godina, prestati s profesionalnim igranjem nogometa.

- Došao je i taj dan brže nego sam se nadal i na način koji nisam baš htel ali kaj je tu je! Skoro pa 20godina, ja bum rekel malo ozbilnijeg nogometa, je prebrzo prošlo i došlo je vrijeme da se veli hvala ali ne i zbogom (jer se bum i dalje loptal ali na malo manjim stadionima)))! Jedna karijera završava ali druga počinje! Da ne zahvaljujem sad posebno svima samo bum istaknul svoju familiju (užu i širu) koja je uvijek bila uz mene i u dobrim i u teškim trenucima i bez nje ne bi napravil ni postigel nikaj u životu! Hvala Nk Varaždinu mom zadnjem klubu! Tu je sve započelo tu sve i završava! Idemo dalje u nove pobjede! Sportski pozdrav! - objavio je Šafarić na svom facebook profilu.

Nikola Šafarić rođen je u Čakovcu 11. ožujka 1981. godine, a nogometnu je karijeru započeo u Veneri i Čakovcu. Od 1989. igrao je za NK Varteks, gdje je bio sve do ljeta 2007., kada se priključio momčadi Rijeke. Nakon toga je 2008. potpisao dvogodišnji ugovor za Slaven Belupo, a nakon isteka ugovora vratio se u NK Varaždin, u kojem je ostao godinu dana.

Nakon toga je dvije godine igra za mađarski Kaposvári, dok je 2013. preselio u slovenski Zavrč. Poslije je igrao za momčad Međimurja iz kojeg je došao u NK Varaždin, s kojim je ostvario plasman u Drugu HNL.

Svoj prvi međunarodni nastup za reprezentaciju Hrvatske ostvario je u prijateljskom susretu u Varaždinu s Izraelom u pobjedi od 1:0. Ukupno je sakupio tri nastupa za A reprezentaciju, a igrao je za mlade hrvatske vrste do 17, do 19 i do 21 godine.