Nikola Jelić iz Ribić Brega po treći put izabran za najboljeg futsal suca na svijetu

| 26.12.2023. u 08:45h | Objavljeno u Sport

U 23. po redu izboru portala Futsalplanet futsal sudac iz Ribić Brega Nikola Jelić izabran je za najboljeg futsal suca na svijetu za 2022. godinu.

Jeliću je to treće priznanje portala Futsalplanet, s obzirom na to da je priznanje za najboljeg futsal suca na svijetu primio i za 2018. kao i za 2020. godinu. Do sada je tri puta za najboljeg futsal suca na svijetu bio izabran jedino Španjolac Fernando Gutiérrez Lumbreras.

Osim Jelića među 10 nominiranih malonogometnih sudaca bio je još jedan Hrvat i to Vedran Babić, a za titulu najboljeg futsal suca za 2022. godinu predloženi su bili i Fahad Alhosani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata,Cristiano Jose Cardoso Santos iz Portugala,Khalid Hnich iz Maroka,Cedric Pelissier iz Francuske, Daniel Rodriguez iz Urugvaja, Dario Santamaria iz Argentine, Ryan Shepheard iz Australije i David Urdanoz Apezteguia iz Španjolske.

- Nikada ne očekujem nagradu, ali nadam se, a slatko zvuči da sam treći put najbolji na svijetu. Nije slučajnost sigurno, premda su i drugi koji su nominirani također mogli ponijeti tu titulu. Treba biti uvijek iskren , častan, pošten, konzistentan i pravedan u poslu. Upornost u nastojanju održavanja pravednosti i sve se isplati. Treba održati tu razinu, al sada je vidljivo da je sve moguće kada si bas predan i kada voliš posao koji obavljaš. Strast, posvećenost i ljubav je pokretač svega - rekao je Jelić.