Prvi će na teren Arene Varaždin 9. kolovoza istrčati rukometaši Slovenije i Švedske Foto: VV arhiva

Najbolji mladi europski rukometaši stižu u Varaždin

Varaždinske vijesti | 6.8.2018. u 08:19h | Objavljeno u Sport

Od 9. do 19. kolovoza Varaždin ponovo postaje centar sportskih zbivanja kao jedan od domaćina Europskog prvenstva u rukometu u uzrastu do 18 godina, pa će se tako u našem gradu opet moći uživati u odličnom rukometu najboljih europskih momčadi. Organizator natjecanja je Hrvatski rukometni savez, a suorganizatori Grad Varaždin i Grad Koprivnica.

Ukupno 16 fantastičnih reprezentacija će se kroz 56 utakmica boriti za zlatnu medalju prvenstva. Od četiri skupine koje igraju na prvenstvu, u Varaždinu će nastupiti reprezentacije iz skupine C i D: Mađarska, Njemačka, Rusija, Španjolska, Island, Slovenija, Poljska i Švedska. Reprezentacije iz skupine A i B igraju u Koprivnici pa ćete tamo moći pogledati utakmice Hrvatske, Francuske, Srbije, Danske, Portugala, Norveške, Izraela i Rumunjske.

Na samom početku natjecanja 9. kolovoza, prvi će na teren Arene Varaždin istrčati rukometaši Slovenije i Švedske (14:30 h). Potom slijede utakmice između Islanda i Poljske (16:30 h) te Njemačke i Rusije (18:30). Prvi dan će zaključiti utakmice reprezentacija Španjolske i Mađarske (20:30 h). Sama završnica prvenstva također će se igrati u varaždinskoj Areni 17. i 19. kolovoza.

- Reprezentacije i njihovi stručni stožeri bit će smješteni u varaždinskom studentskom domu, jednom od najljepših u Hrvatskoj, za koji se ne sramimo reći da parira nekim od bolje uređenih hotela. Ukupan trošak organizacije za Grad Varaždin iznosi 250 000 kuna - priopćili su iz Grada Varaždina.

Željko Kušter, koordinator natjecanja i direktor lokalnog organizacijskog odbora Varaždin, ponosno ističe da Grad Varaždin drži kontinuitet rukometnih natjecanja jer je Europsko prvenstvo u rukometu M18 već peto veliko rukometno natjecanje koje se održava u Varaždinu u posljednjih 10 godina, što je za relativno mali grad poput našeg, izniman uspjeh.

- Iako je organizacijski zahtjevno, vjerujem da će natjecanje biti spektakl i pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše, ali i sve druge igrače, te da uživaju u odličnom rukometu - istaknuo je Kušter.

Ulaznice možete kupiti putem sustava ulaznice.hr ili na dan utakmice na blagajni dvorane. Više informacija dostupno je na službenoj stranici Europskog prvenstva u rukometu u uzrastu do 18 godina.