Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš poziva sve u Varaždin na Challenge tour Foto: Pannonian Challenge

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš poziva sve u Varaždin na Challenge tour

| 23.4.2019. u 16:26h | Objavljeno u Sport

Najbolji hrvatski BMX vozač, Varaždinac Marin Ranteš, već nekoliko godina se penje na postolja svjetskih kupova. Svoju BMX superiornost počeo je dokazivati kao vrlo mlad vozač, kojeg je na natjecanja pratila majka, a Marin je uvijek drugim natjecateljima bio poput mladog brata, jer je bio daleko mlađi od konkurencije. Kako Marin dolazi iz Varaždina, u kojem nije bilo adekvatnog skate parka za vježbanje BMX trikova, Marin je svakodnevno morao ići vježbati u zagrebački skate park. Ponekad su otišli čak do Osijeka, kako bi Marin mogao osjetiti kako je to vježbati u pravom skate parku, na kakvom voze njegovi kolege u inozemstvu.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja svjetskog BMX kupa, Marin je inicirao izgradnju skate parka u svom rodnom Varaždinu, a ove godine Challenge tour 27. travnja dolazi u Varaždin, kao jedna od stanica tokom kojih će najavljivati 20. Pannonian Challenge. U sklopu ovogodišnjeg Challenge toura održat će se i prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu, koju će Marin pokušati obraniti pred domaćom publikom.

- Iznimno me veseli što sam i u svom rodnom gradu napokon dobio skate park u kojem ću moći vježbati, a sretan sam što će i nove generacije napokon dobiti priliku osjetiti kako je to voziti u pravom skate parku. Pred nama je cijela sezona u kojoj ćemo skupljati bodove za predstojeće Olimpijske igre, stoga je kontinuiran trening iznimno bitan, a trening u novom skate parku i pred domaćom publikom bit će pravo veselje - izjavio je Marin ususret Challenge tour Varaždin.

PCXX_Challenge_Tour_1920px_1.jpg

PCXX_CT_post_03_1000x1000px.jpg