Trener momčadi Branko Karačić upoznao je igrače s planom i programom priprema Foto: Dražen Novosel

Na prvu prozivku Varaždina došlo 25 igrača, među njima su i četiri nova

| 12.1.2019. u 13:14h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Prozivkom koja je u podne održana na stadionu Varteksa, a kojoj se odazvalo 25 igrača, danas su počele pripreme nogometaša Varaždina za proljetni dio sezone, u kojoj će se pokušati izboriti plasman u Prvu HNL slijedeće sezone.

U odnosu na jesenski dio prvenstva u svlačionici više nema Sačera, Bamidelea, Martinage i Miklića, a stigli su Ivan Posavec, Shohei Yokoyama, lijevi bek Ivan Miličević, igrač Lokomotive koji će biti na posudbi, dok je iz Rijeke na posudbu došao vratar Ivan Nevistić.

- Još nije završena lista dolazaka, koju planiramo zaključiti u slijedećih desetak dana, s obzirom da će neki igračI doći na probu, a tražimo još zadnjeg veznog te krilnog ili centralnog napadača - naglasio je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Moramo sve poduzeti da ostvarimo cilj - povratak u Prvu HNL. Porazom Šibenika u Dugopolju našu su se šanse povećale i vjerujem u konačni uspjeh i vjerujem plasman u Prvu HNL bez dodatnih kvalifikacija - naglasio je trener momčadi Branko Karačić.

U prvom dijelu priprema 20 dana će momčad boraviti u Varaždinu koristit će se vanjski tereni i teretana te TTS centar, ukoliko će biti nepovoljne meteorološke prilike.

Varaždin će  4. veljače otputovati u Trogir gdje će trenirati deset dana i u tom periodu odigrati i četiri utakmice s drugoligašima i trećeligašima. U pripremnom periodu planirano je 68 ativnisti i to 58 treninga te 11 do 11 utakmica, a igrači će imati pet slobodnih dana i to nedjelje.

Prvu pripremnu utakmicu nogometaši Varaždina odigrat će 19. siječnja sa slovenskim prvakom ljubljanskom Olimpijom u Brežicama, 26. siječnja igrat će s Međimurjem, a 2. veljače s Hrvatskim Dragovoljem.

Odlaskom u Trogir Varaždinu će 6. veljače suparnik biti Primorac iz Stobreča, 9. veljače Sloga iz Mravinaca, 10. veljače igrat će sa Solinom, a 13. veljače s Dugopoljem. Posljednju će provjeru Varaždin imati 23. veljače s Dravom iz Ptuja u Varaždinu.