Na 37. ZP Varaždina u malom nogometu Iceki izbacili Florijanića, Prijatelji Majstore!

| 28.12.2016. u 12:08h | Objavljeno u Sport

Prvi dan 1/16 finala 37. Zimskog malonogometnog prvenstva Varaždina odmah je ponudio iznenađenja, najjače je odzvonio trijumf ekipe Iceki & CB Sport nad Auto Florijanićom, u prvoj utakmici ove faze natjecanja. Matija Soldatek presudio je trnovečko-kučanski susjedski derbi već u 6. minuti, uzalud su kasnije trnovečki dečki pokušavali probiti sjajnog vratara Košaka. Štoviše, mogli su Mlakar i Soldatek i do uvjerljivijeg slavlja, ali i 1:0 je Kučancima slatko, za njihovu prvu osminu finala.

Vatreno je bilo u srazu zagrebačke Kustošije i Centra Škudar iz Novoga Golubovca. Obje ekipe dodatno pojačane, Zagrepčane su predvodili Hruška i Ceboci, Škudar je konkurenciju pojačao Renatom Rumbakom. „Preslika ASO Ponosa“ povela je u zadnjoj minuti prvog poluvremena upravo golom Rumbaka nakon jedne situacije u kojoj je Kustošija tražila prekršaj, u nastavku je (pre)velika nervoza ZG-ekipe dovela do uvjerljivog trijumfa Zagoraca, bilo je čak 5:1.

Utakmicom večeri proglašen je dvoboj ekipa Texas Auto Mak i Rale. Nabrijani Teksašani danima su uoči utakmice „palili“ atmosferu žučljivim kritikama na sustav natjecanja koji ih je namjerio na Jerteca, Šafarića, Mujanovića, Kresingera, Golika, Baghdatisa i ostale.

Ipak, na terenu je sve bilo maksimalno korektno, krenulo i zajedničkom fotografijom, a delirij oduševljenja za bučne navijače Texasa izazvao je prekrasan pogodak Nevena Komesa točno na sredini prvog poluvremena.

Imao je Texas prednost i na odmoru, ali je odmah na startu nastavka Kresinger izjednačio, a onda četiri minute prije kraja isti igrač zaključio krasnu akciju iz slobodnog udarca, za konačnih 2:1 za Rale. Zanimljivo, Rale već drugu utakmicu zaredom dobiva na isti način, preokretom od 0:1 do 2:1. Najprije protiv Jelene Trade, sada protiv Texasa.

Najdramatičnije je bilo u srazu CB Majstora iz Sračinca i Prijatelja Pizzerie Easy iz Bednje. Bednjanci dodatno pojačani iskusnim Hutenom i mladom zvijezdom Dinama Ivanom Posavcom, za Majstore već dobro znana ekipa Glavica, Melnjak, Novoselec, Drožđek, Rog… Robert Huten je Bednjance doveo u vodstvo već u 2. minuti, Glavica poravnao četiri minute prije odmora, 1:1 je bilo i na kraju osnovnih 30 minuta.

Ušlo se u prve produžetke turnira, opet su Prijatelji poveli golom drugog pojačanja Posavca i opet u drugoj minuti igre, opet je u završnici prvog produžetka poravnao Melnjak. Drugi produžetak potpuno izjednačen i – kad su svi očekivali šesterce – jednu sjajnu akciju Prijatelja odlično je na drugoj stativi ispratio Kristijan Knez i zabio 13 sekundi prije kraja za 3:2!  

U dvije veteranske utakmice repesaža varaždinski je Hidromont & Moja putovanja s 2:0 bio bolji od zagrebačkih Ravnica, u utakmici punoj nevjerojatnih promašaja s obje strane, dok je sjajan otpor pružila rekreacijska momčad Klub 45 poznatom ACC Mravuncu & Zloći – bilo je tek 2:1 za Jaskance.

Večeras se nastavlja 1/16 finala turnira s preostalih šest utakmica ove faze. Najviše pažnje izazivaju ogledi aktualnog četvrtfinalista Kutije šibica i najtrofejnije varaždinske ekipe Automobil Lončar protiv uvijek dobre momčadi CB Mi 2 & RC Baza 2, kao i ogled Višnjice i Varteks Fotexa.

SRIJEDA, 28.12.2016. – 1/16 FINALA (SEN) i REPESAŽ (VET)

RASPORED UTAKMICA

18:30    (VET) COJONES (Lepoglava) – FE LACIO (Varaždin)
19:10    JELENA TRADE (Subotica Podravska) – FOTEX JUNIORI (Varaždin)
19:50    AUTOMOBIL LONČAR (Varaždin) – CB MI 2 & RC BAZA 2 (Selnik/Ivanec)
20:30    UŠR VIŠNJICA – VARTEKS FOTEX (Varaždin)
21:10    GRADITELJSTVO MERKAŠ (Donja Šemnica) – MARIN PROMET (Zagreb)
21:50    (VET) LEPOGLAVA – SLOBODA GENERALI (Varaždin)