Sutrašnja utakmica s Koprivnicom prva je ovog proljeća koju će momčad Varaždina odigrati na stadionu Sloboda Foto: Dražen Novosel

Mumlek: Očekujem da ćemo odigrati mušku utakmicu

| 17.3.2017. u 12:31h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina će sutra u sklopu 18. kola Treće HNL Istok u 15 sati ugostiti sastav Koprivnice. Varaždinci su i nakon poraza u prošlom kolu u Ivankovu ostali na pvom mjestu tablice s 33 boda, koliko ima i Međimurje, a Koprivnica je na 14. mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Osim poraza iz utakmice protiv Bedema posljedice su i crveni kartoni te neigranje na sutrašnjem susretu Ivana Novoseleca i Matije Kolarića. Zbog tri žuta kartona pravo nastupa sutra neće imati Juraj Maks Čelić i Ivan Conjar, Leonard Vuk zbog ozljede iz Belišća također neće biti u momčadi, a upitan je i Dario Jertec, koji se oporavlja od ozljede. Izvjesno je da se u sastav vraća Karlo Šimek, koje je odradio jednu utakmicu neigranja zbog tri žuta kartona.

- Očekujem tešku utakmicu jer se Koprivnica bori za ostanak u ligi, a mišljenja sam da će postaviti zatvorenu igru, da će igrati na kontre i polukontre, s gustim blokom, a mi moramo biti strpljivi. Nama je svaka utakmica bitna, jer smo prvi na tablici i imamo velike ambicije, tako da nam je važan svaki susret, pogotovo onaj kojeg igramo kod kuće i protiv ekipa koje su u donjem dijelu tablice, jer smo favoriti u takvim susretima - naglasio je trener Varaždina Miljenko Mumlek.

Želja je bila Varaždinaca sutrašnji susret odigrati na stadionu Varteksa, no zbog radova na travnaku stadiona utakmica će se igrati na stadionu Sloboda, gdje će Varaždin odigrati većinu svojih domaćin utakmica u proljetnom dijelu prvenstva u Trećoj HNL Istok.

- Nismo trenirali jer smo mislili da će se igrati na stadionu Varteksa, ali dogodilo se da ne možemo igrati na našem stadionu. Travnjak na stadionu Sloboda se uređuje i bit će spreman za sutrašnje nadmetanje. Neću da nam alibi stvaraju teren, sudac ili nešto treće, želim da se postavimo domaćinski i da odigramo svoju igru. Koprivnica nije bolja, što pokazuju njihovi rezultati u dosadašnjih 17 kola. Očekujem da se postavimo muški i odigramo mušku utakmicu - zaključio je Mumlek.