Monika Bosilj (s loptom) Foto: Ahmed Mansoor

Monika Bosilj s Durhamom Palatinatesima lovi svoj prvi trofej i playoff WBBL-a

| 4.3.2019. u 11:21h | Objavljeno u Sport

Varaždinska košarkašica Monika Bosilj posljednje dvije godine nalazi se u Durhamu, gdje nastupa za sveučilišnu ekipu Palatinates koja se natječe u engleskoj profesionalnoj ligi WBBL, kojoj se priključila prije dvije godine, upravo dolaskom Bosilj u ekipu.

Iako prvu sezonu nije igrala za ekipu zbog problema s vizom, u drugoj sezoni briljira u dresu Palatinatesa te često završava susrete s double-double učinkom. Sada ima priliku osvojiti i svoju prvu titulu s ekipom u kup natjecanju Trophy gdje će se u finalu susresti s ekipom Leicester Ridersa.

- Bit će to teška utakmica, ali mislim da imamo šanse za osvajanje trofeja. Sve će ovisiti o nama i kako odigramo. Leicester Ridersi jako su dobra ekipa s kvalitetnim igračicama, tako da će biti veliki naglasak na tome da dobro odigramo individualnu obranu - objasnila je Bosilj koja je deveta igračica lige u koševima (17.64 po susretu), treća u skokovima (10.36 po susretu) i prva u krađama lopti (3.36 po susretu).

Durham Palatinates u svojoj prvoj sezoni u WBBL-u nije uspio ostvariti plasman u playoff za prvaka, ali ove sezone su na vrlo dobrom putu da to ostvare. Za to će im biti potrebno najmanje 8. mjesto u ligi, a trenutno su devetoplasirana ekipa, pri čemu je do kraja regularnog prvenstva ostalo još šest kola.

- Imamo dobru ekipu i kemiju. U ekipi je odlično, na terenu i izvan terena i vjerujem da ćemo izboriti playoff i dati sve od sebe da odemo što dalje - zaključila je Bosilj, koja će se za svoj prvi trofej s Durhamom boriti u nedjelju, 10. ožujka u Glasgowu.