Dejan Glavica otvorio je mrežu Kustošije golom u 72. minuti susreta Foto: Krešimir Đurić

Momčad Varaždina golovima u tri minute došla do važne pobjede nad Kustošijom

| 24.3.2018. u 17:06h | Objavljeno u Sport

U susretu 23. kola Druge HNL, koji je odigran na stadionu Varteksa, po prohladnom vremenu, pred oko tisuću i 200 gledatelja, momčad Varaždina je golovima u tri minute drugog poluvremena pobijedila sastav Kustošije 2:0 (0:0), golovima Glavice u 72. i Kolarića u 75. minuti.

Momčad Kustošije prezentirala se na ovom susretu u potouno drugačijem svjetlu u odnosu na rvu utakmicu ove sezone, kada su zatvorenom igrom došli do boda (1:1) golom u posljednjim trenucima nadmetanja. U današnjoj su utakmici zaigrali otvoreno i bili opasni po gol domaćina, naročito Filip Soldo, koji se mogao proslaviti, ali je vratar Nevistić svaki put izlazio kao pobjednik.

Prvi udarac prema golu  uputio Jertec u 9. minuti, ali bez opasnosti po vrata Berkovića. U 14. minuti gužva u kaznenom prostoru gostiju, nakon ubačaja Drožđeka s lijeve strane iz slobodnog udarca. Lopta je, pred golom Kustošije, došla do Jerteca, ali su je obrambeni igrači gostujućeg sastava izbacili u aut.

U 19. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane Soldo je s 12 metara od gola glavom pucao prema vratima Varaždina, ali točno u ruke golmana Nevistića. U 21. minuti Hranilović je bio srušen na oko 20 metara lijevo iskosa od gola gostiju, slobodan je udarac izveo Drožđek, koji je loptu poslao preko grede gola Kustošije. U 30. minuti Jertec ponovno pokušao iz daljine, ali je lopta preletjela zamalo iznad grede.

U 43. minuti brza akcija Kustošije po lijevoj strani koju je završio Ivan Al Tharwan udarcem s oko 15 metara lijevo iskosa, ali je vratar Nevistić obranio njegov udarac, skrenuvši loptu u korner. U 45. minuti akcija Varaždinaca Jertec je odigrao za Klepeača koji se oslobodio čuvara, po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao, ali točno u vratara gostiju.

U nastavak utakmice oba su trenera krenuli sa sastavima koji su počeli utakmicu, a već u 20 sekundi nastavka Soldo je pobjegao obrani Varaždinaca, ali je vratar Nevistić obranio  njegov udarac. I minutu kasnije na sceni je ponovno bio Soldo, ali je vratar Varaždina još jednom spasio svoju mrežu. U 56. minuti brza akcija Varaždinaca nakon kornera Kustošije, koja je završila nepreciznim udarcem Drožđeka.

U 62. minuti Drožđek se sjurio po lijevoj strani, ubacio u desnu stranu kaznenog prostora za Glavicu, koji je pucao od prve, ali točno u noge vratara Berkovića. U 66. minuti Kovačević se odluči na drugu izmjenu izvadivši iz igre Klepača, a umjesti njega na teren je ušao Sačer, koji je bio u priici u 68. minuti nakon ubačaja Jerteca.

Varaždin je poveo golovom Dejana Glavice u 72. minuti nakon ubačaja Kabirua s lijeve strane u kazneni prostor, a Glavica je bio sam pred golom Kustošije i loptu poslao glavom u mrežu gostiju.

U 72. minuti Nevistić je ponovno spasio gol obranivši iz blizine udarac Solde koji je izašao sam pred domačeg čuvara mreže. U 75. minuti vodstvo Varaždina 2:0, a strijelac je bio Matija Kolarić koji je s 15 metara lijevo iskosa pogodio mrežu Kustošije. Golu je prethodila akcija Varaždina po desnoj strani i sjajan udarac Čelića, kada je vratar Berković krajnjim naporom obranio svoju mrežu, no u nastavku akcije nije mogao zaustaviti udarac Kolarića.

U 90. minuti udarcem iz daljine s oko 35 metara Nevistića je pokušao iznenaditi Mateo Topić, ali se vratar Varaždina nije dao iznenaditi. Današnjom pobjedom nogometaši Varaždina su s petog došli na četvrto mjesto tablice, preskočivši Sesvete, koje je odigralo 2:2 kod kuće s Hrvatskim dragovoljcem, i došli na bod do trećeplasiranog Dugopolja,a ostali na pet bodova zaostatka od drugoplasirane Gorice.

 

vk_7__r.jpgvk_6___r.jpg

 

vk_5__r.jpg

vk_4___r.jpg

 

vk_3___r.jpg

vk_2___r.jpg

vk_1__r.jpg