Mladi karatisti iz Cestice vrlo uspješni na dva jaka turira

| 9.9.2017. u 12:39h | Objavljeno u Sport

Mladi karatisti iz Cestice u jednom su se danu sa svojim kolegama iz Karate kluba Shito Ryu Varaždin s dva međunarodna, jaka turnira vratili kući s 13 medalja.

Na Međimurje Openu  je nastupilo čak 1200 natjecatelja iz 12 zemalja, među kojima i četiri karatista Karate kluba Shito RyuVaraždin. Osvojili su dvije srebrne medalje i jednu broncu.

Na turniru u Ljutomeru su bili još učinkovitiji, jer osvojeno je čak devet odličja, od čega tri zlata, dva srebra i četiri brončane medalje.

Karate je postao sve popularniji sport u Cestici pa  30-ero djece danas trenira u Karate klubu Shito Ryu Varaždin. S početkom školske godine su počela i natjecanja, a sezona je počela da bolje ne može.

Voditelj kluba Pavao Marjanović zahvalio se načelniku Općine Cestica Mirku Korotaju na konkretnoj podršci koju Općina pruža karate klubu što, kako je rekao, svakako utječe na rezultate mladih karatista.

-U Cestici potičemo sport od najmlađe dobi i, iako je najviše nogometnih klubova, Općina tretira sve jednako. Nikoga ne preferiramo, a potičemo sve koji pridonose zdravlju djece – rekao je načelnik Mirko Korotaj.