Mlađi kadeti Varaždina na završnici Prvenstva Hrvatske u Poreču osvojili sedmo mjesto Foto: RK Varaždin

Mlađi kadeti Varaždina na završnici Prvenstva Hrvatske u Poreču osvojili sedmo mjesto

| 27.5.2019. u 11:07h | Objavljeno u Sport

Rukometni klub Varaždin ovu je sezonu 2018/19. po drugi puta za redom izborio završnicu Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete (godište 2004/05.), koje se od 23.do 26. svibnja održalo u Poreču. U društvu 16 odličnih ekipa iz cijele Hrvatske, u grupnoj fazi natjecanja u skupini A pobijedili su Dugo Selo s 19:17 i Zamet s 22:15 dok su od prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg prvaka Maksimira Pastelu u vrlo napetoj i gotovo do samog kraja neizvjesnoj utakmici izgubili sa samo 5 golova razlike 19:14.

Na krilima nevjerojatnih obrana golmana, Tina Hercega, fizički nadmoćnija ekipa Maksimira Pastele nije mogla više povećati razliku. Ovakav otpor igrača Varaždina nitko nije očekivao, no to ih je ipak nakon odličnog fizičkog i psihičkog odmjeravanja snaga, koštalo umorom u sljedeće dvije utakmice.

S obzirom da je cilj ostvaren, ulaskom u prvih osam najboljih ekipa, preostalo je još izboriti se za što bolju poziciju. Izgubivši od Rugvice 22:9 i Trsata 24:15, uslijedila je borba za sedmo mjesto, koju su Varaždinci elegantno dobili s 11 golova razlike protiv Solina 26.15.

Ekipu Varaždina vodili su bivši reprezentativci, treneri Danijela Marković i Željko Šestak, a igrali su Domagoj Jurišak, ŠimunMalović, Roko Kovačić, Luka Maltarski, Ivan Mihalj, Dorijan Habek, Artur Rosner Hiržin, Martin Danjko, Borna Sraga, Patrik Brezovec, Leon Avirović, Tin Herceg, Tin Ramuščak i Dario Cuklin.

1. RK Maksimir Pastela
2. RK Rugvica
3. RK Rudar
4. RK PPD Zagreb
5. RK Valpovka
6. RK Trsat
7. RK Varaždin
8. RK Solin.....