Mladež Vindije prvak Hrvatske u baseballu za 2016.

| 21.9.2016. u 12:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon organizacije velikog međunarodnog turnira za mlađe kategorije "Vindi Iso Sport 2016", Baseball klub Vindija nastupio je sa dvije ekipe na završnici prvenstva Hrvazske za kategoriju mladeži U-12 u Zagrebu.

Finalni turnir okupio je sedam ekipa pa su uz prvu ekipu mladeži Baseball kluba "Vindija" i drugu ekipu "Vindi Iso Sport" nastupili još BK "Nada SSM" iz Splita, BK "Olimpija" iz Karlovca i BK "Zagreb", BK "Medvednica" i BK "Novi Zagreb iz Zagreba.

Prva ekipa mladeži Vindije nakon povijesnog osvajanja prve sezone Little League Croatia u prvom dijelu sezone i osvajanja drugog mjesta na 19. Međunarodnom turniru "Vindi Iso Sport 2016" krajem ljeta u Varaždinu, opravdala je ulogu favorita, pobijedivši konkurenciju i na ovom finalnom turniru, i to skoro sve susrete, uključujući i finale, s više od deset razlike, pokazavši totalnu dominaciju varaždinske "Vindi Iso Sport Škole Baseballa".

Od prve utakmice varaždinski baseballaši pokazali su nadmoć u svim elementima baseball igre, ali i u rasponu igračkog kadra i širini klupe. Tokom prvog dana finalnog turnria u prvoj su utakmici čvrstom igrom bez problema svladali glavnog suparnika za osvajanje prvenstva ekipu Zagreba sa 4:1 i tako si otvorili put prema finalu, a nakon toga i ekipu karlovačke Olimpije sa 12:2 i Vindi Iso Sport sa 13:0, te se plasirali u finale slijedećeg dana protiv ekipe Novog Zagreba, koja je u drugoj skupini svladala splitsku Nadu SSM i Medvednicu iz Zagreba.

Finalna utakmica je izgledala kao i cijela sezona, gdje su najmlađi varaždinski baseballaši dominirali od početka do kraja nadvladaši protivnike sa visokih 16:1 i tako ponovno i to četvrtu godinu zaredom osvojili naslov prvaka Hrvatske. Uz naslov, iz redova varaždinskog kluba dolazi i najbolji igrač sezone - Lovro Pavličević.

Za ekipu BK "Vindija" nastupili su: Nikša Čirić, Dino Habunek, Petar Horvat, Benjamin Jakopec, Jan Kolarić, Viktor Lalić, Ian Mirović, Tomi Nevžala, Lovro Pavličević, Erik Sabol, Sven Sabol, Borna Šopar, Dan Vučetić i Niko Vučetić.

 

Poredak na PH za mladež

1. VINDIJA

2. Novi Zagreb

3. Zagreb

4. Nada SSM

5. Olimpija  

6. Medvednica

7. Vindi Iso Sport