Novi Vatreni Dario Melnjak je u kombinacijama za utakmice sa Waleson i Tunisom Foto: Hrvatski nogometni savez

Melnjak: Osjećam se kao da sam dugo u reprezentaciji

| 5.6.2019. u 13:19h | Objavljeno u Sport

Novopečeni hrvatski reprezentativac Dario Melnjak, inače rodom iz Krkanca, podijelio je na jučersašnjoj konferenciji za medijie svoje dojmove sa svoje prve reprezentativne akcije. Osvrnuo se na prilagodbu, sezonu u Turskoj i predstojeći kvalifikacijski susret s Walesom u Osijeku, prenosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

- Prva je dva dana okupljanja moj bratić Rog bio sa mnom, opustio me, i pomogao u prilagodbi. Naravno da mi je žao što više nije s nama, no zdravlje mu je najvažnije, a na meni je dati sve od sebe i pomoći reprezentaciji. Svi su dečki dobri i na treningu se sve zaboravi, a kroz karijeru se uvijek spremamo na novo društvo. Već nakon prvih par dana osjećam se kao da sam dugo u reprezentaciji - rekao je Melnjak.

Govoreći o igrama u turskom prvenstvu novi Vatreni je istaknuo:

- Rizespor je bio posljednji na tablici, ali podigli smo se sa začelja i izašli iz zone ispadanja. Nije bilo vremena za prilagodbu, gorilo je pod petama. Sada se priča o mojim golovima, no bilo je bitno dobro odrađivati i obrambeni posao. U Turskoj ima mnogo odličnih igrača koji su došli iz Premiershipa i protiv njih sam sebi potvrdio svoju kvalitetu. Igra se pred fanatičnim navijačima, podiglo mi se samopouzdanje i bude li se izbornik odlučio za mene, dat ću maksimum. Ovo je najbolje razdoblje moje karijere i jedva čekam utakmicu. Dat ću sve od sebe da iskoristim eventualnu priliku - naglasio je.

Najavio je i kvalifikacijsku utakmicu s Walesom.

- Svakodnevno razgovaramo, analiziramo i vjerujem da smo spremni. Radimo na svojoj igri, razmišljamo o velškoj i vjerujem da imamo rješenja - zaključio je Melnjak, a prenosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon kvalifikacijske utakmice s Walesom hrvatsku reprezentaciju u Varaždinu na stadionu Varteksa, u utorak,11. lipnja od 20 sati i 45 minuta očekuje prijateljska utakmica s reprezentacijom Tunisa.