Međunarodni plesni spektakl: U subotu Trofej grada Varaždina 2018 Foto: VV arhiva

Međunarodni plesni spektakl: U subotu Trofej grada Varaždina 2018

Varaždinske vijesti | 5.10.2018. u 19:48h | Objavljeno u Sport

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 6. listopada održat će se Trofej grada Varaždina 2018., međunarodni plesni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Organizatori natjecanja su Sportski plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin.

Trofej grada Varaždina okupit će više od 300 natjecatelja svih starosnih kategorija – mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani, iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Plesni parovi predstavit će se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa: u standardnim plesovima (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) te u latinoameričkim (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive).

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom dana, a večernji dio programa, koji počinje u 19 sati, namijenjen je publici te je ujedno i najatraktivniji dio programa.

Večernji dio programa počinje ceremonijom svečanog otvorenja (defile svih parova i pozdravni govori), slijede završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana, a završit će show-programom plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te gostiju. U show programu nastupit će članovi plesnih radionica Plesnog kluba Takt pod vodstvom Igora Šalamuna te članovi Sportskog plesnog kluba Valcer pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, proslavljenih varaždinskih plesačica.

trofej_grada_varazdina_-_plakat.jpg