Mateo Žugec zbog ozljede odustao u finalu u Budimpešti

| 5.5.2016. u 09:18h | Objavljeno u Sport

 

Najbolji mladi sportaš grada Varaždina, Mateo Žugec, član Gimnastičkog kluba Vindija nastupio je nakon dugog vremena na svom prvom turniru. Riječ je o jakom međunarodnom turniru u Budimpešti, pripremnom za predstojeće Europsko prvenstvo u Bernu.

Žugec se od postizanja kvalifikacijske norme za Europsko prvenstvo, bori s ozljedama ručnih zglobova, a nakon sanacije ozljede, i postepenog vraćanja u formu, ovo natjecanje bilo je predviđeno kao povratak radi stjecanja osjećaja natjcanja i vraćanja samopouzdanja, sa ciljem odrađivanja vježbe slabijeg sastava.

- Pripremili smo minimalnu vježbu, oslabljenu kako ne bismo opterećivali zglobove, te je Žugec u kvalifikacijama s polaznom ocjenom 14.500, osvojio 12.800, s time da je u saskoku napravio srednju grešku, a sam nastup je bio ravan čudu, te smo bili prezadovoljni s drugim mjestom u kvalifikacijama, ispred predstavnika najvećih svjetskih gimnastičkih velesila. Na žalost sljedećeg dana, tijekom finala Žugec je osjetio bol u desnom zglobu, te smo usred natjecanja morali odustati od sigurne medalje - naglasio je trener u GK Vindija i Žugecov trener Emil Šanjek.

Trenutno se radi na sanaciji stvorene upale i u fazi priprema za Europsko prvenstvo, u koje se ne ulažu prevelike nade što se tiče eventualnog ulaska Žugeca u finale, s obzirom na ozljedu.

- Sam nastup i sakupljanje iskustva za budućnost ogromna je stvar za Matea Žugeca, klub kao i Varaždin, pogotovo zato što je uspio "premlad" ostvariti normu za juniorsko Europsko prvenstvo. Naime, pred njime će biti još tri prilike za nastup na juniorskom Europskom prvenstvu, što  ćemo dobro iskoristiti u budućnosti, budući da je Žugec ogroman potencijal koji se potvrđuje na međunarodnoj sceni - zaključio je Šanjek.