Martin Vugrinec doživio težak pad na Slovakia Ringu

| 23.5.2016. u 13:16h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec, unatoč veoma dobrom plasmanu u pohodu na svoju prvu Alpe Adria pobjedu, izletio je tijekom utrke sa staze Slovakia Ringa i pretrpio tešku ozljedu. Nakon odlično odvoženih treninga po svim meteorološkim uvjetima, na dobro pripremljenom motociklu, Vugrinec je prezentirao fantastične vožnje.

Tijekom utrke, koja je od samog početka imala ubojiti ritam, u jednom trenutku podigla mu se poluga kočnice i Martin je u momentu kada je na kočenju prestizao pretendenta za prvo mjesto Juhasza Davida, umjesto da čvrsto stisne ručicu kočnice, stisnuo u prazno te u punoj brzini izletio na šljunak, nekoliko se puta okrenuo i udario u zaštitni zid, pa je ozljeda, iako teška, blaga prema onome kako je moglo završiti.

Osim frakture obje kosti desne ruke, Martin je udario i glavom pa je i kaciga pukla, istegnuo vratne mišiće, a ima i dosta dijelova tijela u modricama.
Pobijedio bih tu utrku, znam to, jer sam sve imao pod kontrolom i to bez naprezanja – bile su Martinove riječi u sanitetskom vozilu u vožnji prema Bratislavi.

Nakon trodnevnog boravka u poliklinici u Bratislavi i neispravno namještenih kostiju, Martinov otac Ivica je, uz pomoć prijatelja Saše Habeka, sa sinom posjetio varaždinskog fizioterapeuta Tomislava Vrbnjaka. Uz njegovu pomoć i preporuku Martin je predan u ruke dr. Denisa Grgurevića u varaždinskoj bolnici, gdje je operiran. Na motor bi Martin Vugrinec mogao ponovo sjesti za mjesec i pol.