Spidermartin (broj 4) je u drugoj utrci u Zolderu probao osvojiti postolje, ali je izletio u šikanu Foto: Martin Vugrinec

Martin Vugrinec do 14. mjesta na prvoj utrci IDM-a u belgijskom Zolderu

| 9.7.2018. u 16:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec na svom Kawasakiju ZX-6R, u kategoriji Supersport 600 na druge dvije utrke njemačkog prvenstva (IDM), ovaj puta na stazi u Zolderu u Belgiji, nije bio iste sreće kao na prve dvije utrke.

U kvalifikacijama je bio jako dobar i ostvario dobre plasmane. Na prvim kvalifikacijama je ostvario 9. najbolje vrijeme (1:37.577) zaostavši za prvim Nijemcem Maxom Enderleinom za 1.954 sekundi, a u drugim kvalifikacijama je ostvario 8. vrijeme (1:36.849) sa zaostatkom od 1.455 za još jednom vodećim Enderleinom. To mu je u konačnici donijelo 8. mjesto i treći red na startu obje utrke.

Na prvoj utrci, zbog tehničkih problema na motoru i s obzirom da je njegova ekipa imala malo vremena da sredi njegov motocikl, nakon sudara u Panonianringu, Vugrinec je izgubio 8. mjesto na startu i bio je primorani startati zadnji 18. Unatoč tome, Vugrinec je ostvario veoma dobro 14. mjesto na utrci sa zaostatkom od 1:01.459 za pobjednikom Maxom Enderleinom osvojivši tako nova tri boda u njemačkom prvenstvu, dok je u drugoj utrci startao s osme pozicije na startu i u drugom krugu je napao treće mjesto, čvrsto želeći osvojiti svoje prvo postolje na utrci, ali je zbog mogućeg sudara s jednim natjecateljem izletio u šikanu čime je završio njegov nastup bez plasmana.

Sljedeća utrka na rasporedu mu je u Alpe Adria prvenstvu za dva tjedna u Grobniku.