Marta Busija (desno) pružila je otpor ruskoj predstavnici, koja je ipak bila kvalitetnija

Ludbrežanka Marta Busija nije imala sreće u ždrijebu na kadetskom EP-u

| 26.7.2016. u 13:01h | Objavljeno u Sport

U Stockholmu je održano Europsko kadetsko prvenstvo u hrvanju. Za Hrvački klub Ludbreg je ovo bilo povijesno natjecanje jer je klub po prvi puta imao predstavnika, odnosno predstavnicu na velikom natjecanju.

Marta Busija nastupila je u kategoriji do 52 kilograma. Ždrijeb je baš nije pomazio, dodijelivši joj u prvom kolu rusku reprezentativku Anastasiiu Parokhinu.

Busija je pružila solidan otpor, međutim Ruskinja je ipak bila prejaka. Čekalo se da Ruskinja uđe u finale i povuče Busiju u repesaž, što je po svim informacijama bilo dosta izvjesno. Međutim u polufinalu je, u tijesnoj borbi, Mađarica pobijedila rusku predstavnicu i Busija je ostala bez prilike za još najmanje jednu borbu.

Bez obzira na sve treba čestitati Busiji, najprije na odrađenim napornim pripremama, treniralo se i po dva puta dnevno, skidali su se i kilogrami, kako bi se ušlo u nižu kategoriju (4 kilograma). Trebalo je i pobijediti tremu... čitav ambijent velikog natjecanja mora ostaviti utisak.

S obzirom da hrvački savez nije bio u mogućnosti financijski pratiti ovu akciju, iz ludreškog kluba zahvaljuju svim sponzorima, moramo još jednom zahvaliti svim sponzorima i dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarivanju ovog projekta.