Članovi Karate kluba AIK koji su nasupili na Krokić kupu u Samoboru

Marko Dvorski i Karlo Nofta zlatni na Krokić kupu u Samoboru

| 26.2.2017. u 20:24h | Objavljeno u Sport

Krokić kup u Samoboru bio je uspješan za topličke karatiste, članove kluba AIK. Tradicionalni full contact karate turnir i ove se godine održao posljednji vikend u veljači, a Karate klub AIK nastupio je s 15 natjecatelja koji su osvojili 10 medalja.

Najsjajniji su bili Marko Dvorski i Karlo Nofta, oboje u kategoriji mlađih kadeta. Marko je bio prvi u srednjoj kategoriji s dvije uvjerljive pobjede protiv natjecatelja iz Splita i kolege iz AIK-a, dok je Karlo imao tri borbe i isto toliko pobjeda u teškoj kategoriji, a u finalu je pobijedio natjecatelja iz Slovačke 4:3.

Srebrima su se okitili Marin  Šebrek porazom od Dvorskog u finalu, a u limačicama je srebrna bila gustim 2:3 porazom u finalu Lana Kalničanec.
Porazima tek u polufinalu brončani su postali Marko Horžić, Roko Kalničanec, Alen Žuti, Domagoj Dvorski, Marta Ivanek i Sebastijan Sakač.

Trener kluba Saša Josip Milec vodio je borce uz pomoć asistentice Monike Balažinec, a na turniru su bile i dvije sutkinje iz AIK-a: Sanjana Milošević i Nikolina Pantaler. Slijedi natjecanje u Slovačkoj krajem ožujka.