Mariborski NŠ Marinko Galič pobjednik U-7 turnira „Fotexove zimske radosti“, Lumen treći

| 1.3.2016. u 09:15h | Objavljeno u Sport

Nakon što je protekle nedjelje 16 ekipa iz Hrvatske i Slovenije nastupilo u turniru U-8 (rođeni 2008. i mlađi), ove je nedjelje na poznatom varaždinskom TTS sportskom centru održan i drugi turnir pod imenom „Fotexove zimske radosti“, u još godinu dana mlađem uzrastu (U-7), također sa 16 ekipa.

Na turniru kojeg je uspješno organizirala Škola nogometa Lumen, turnir u 2009. godištu pripao je mariborskoj nogometnoj školi koju vodi poznati nekadašnji nogometaš, reprezentativac Slovenije Marinko Galič. Njegovi Tigri, kako je nosila ime prva ekipa Galičeve škole, u skupini su pobijedili Sveti Martin (2:0) i Bjelovar (4:0) te remizirali s Aluminijom iz Kidričeva (1:1).

U četvrtfinalu su mariborski Tigri s 3:1 slavili protiv Lumenovih Mopsića (godinu dana mlađa generacija, rođeni 2010. i kasnije), u polufinalu su izbacili i Lumenove Tigrove (bilo je 1:1, nakon šesteraca 4:2 za slovenski sastav), u finalu su Tigri pobijedili i Međimurje, 1:0. U utakmici za 3. mjesto Lumen je bio uvjerljiv protiv slovenskog Aluminija, pobijedivši čak 4:1.

REZULTATI ZAVRŠNICE
Četvrtfinale: Lumen Tigrovi – Prelog 3:0, Aluminij (Kidričevo, SLO) – Moslavina (Kutina) 3:0, Međimurje (Čakovec) – Žuti Brijeg (Zagreb) 3:1, Lumen Mopsići - Marinko Galič Tigri (Maribor, SLO) 1:3.
Polufinale: Međimurje (Čakovec) - Aluminij (Kidričevo) 3:0, Lumen Tigrovi – Marinko Galič Tigri 1:1 (6m 2:4)
Za treće mjesto: Lumen Tigrovi – Aluminij (Kidričevo) 4:1.
Finale: Međimurje (Čakovec) – Marinko Galič Tigri (Maribor, SLO) 0:1.

Prve četiri ekipe osvojile su pehare, a tri najbolje zlatne, srebrne odnosno brončane medalje.

POJEDINAČNE NAGRADE:
Najbolji igrač: Ivan ŠAFARIĆ (Međimurje ČK)
Najbolji strijelac: Tristan TROP (Aluminij, SLO) – 10 pogodaka
Najbolji vratar: Tin JUGOVIČ (Marinko Galič Tigri, SLO)