Ekipa HK Ludbreg na turniru u Češkoj

Ludbreški hrvači nastupili na međunarodnom turniru Velika nagrada Hodonina

| 27.3.2018. u 16:21h | Objavljeno u Sport

Četiri člana Hrvačkog kluba Ludbreg Rene Dulikravić, Borna Rajh, Florijan Varović i Patrik Balija, predvođeni trenerom Ignacom Horvatom i predsjednikom Ninom Dulikravićem nastupili su na velikom međunarodnom turniru "Velika nagrada Hodonina".

U ovom češkom gradu turnir se tradicionalno organizira za mlađe uzraste dječaka, a svake je godine konkurencija sve jača. Ove godine nastupilo je oko 260 natjecatelja iz 8 država, uključujući hrvačke velesile poput Ukrajine, Rumunjske, Mađarske i za ovaj uzrast ovo je zasigurno jedan od najjačih turnira u regiji. Ludbreški su hrvači ostali bez medalja, iako su pokazali vrlo dobro hrvanje i nisu bili inferiorni.

Najbliže medalji bio je Borna Rajh koji je natjecanje otvorio s tri pobjede. S obzirom da je nastupio u jednoj od najbrojnijih kategorija s 22 hrvača, za medalju mu je trebala još jedna pobjeda u preostale dvije borbe, ali je ponestalo koncentracije u odlučujućim trenucima.

Rene Dulikravić nespretno je izgubio uvodnu borbu u kojoj je uvjerljivo vodio. U sljedećoj je pobijedio, ali je treću borbu ponovo izgubio što je bio kraj natjecanja za njega.

Slično je prošao i Florijan Varović koji je pomalo nesretno izgubio prvu borbu u kojoj je u najmanju ruku bio ravnopravan suparnik. Sljedeću borbu je pobijedio atraktivnim bacanjem i završnicom, a u odlučujućoj, trećoj borbi, izgubio je nakon vrlo dobre i neizvjesne borbe.

Patrik Balija u prvoj je borbi poveo, ali je u nastavku ponestalo snage te izgubio. U drugoj borbi suparnik je bio daleko iskusniji. Bez obzira što se ludbreška ekipa vratila bez medalja, struka je vrlo zadovoljna prikazanim od hrvača, koje za dva tjedna očekuje središnji događaj sezone, PH za mlađe dječake.