Lendava domaćin 13. sportskih susreta triju gradova

| 27.10.2017. u 14:44h | Objavljeno u Sport

Trinaestu godinu za redom Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Športna zveza Lendava i Savez sportova Zalaegerszega organiziraju sportske susrete triju gradova. Ideja je putem sporta povezati mlade ljude, srednjoškolce, iz tri grada u tri države.

Nakon prvog susreta u Varaždinu, gdje su domaćini slavili u atletici i kuglanju, u četvrtak, 26. listopada, održan je drugi ovogodišnji susret predstavnika triju gradova u Lendavi. Natjecanja u odbojci i badmintonu održana su u sportskoj dvorani Dvojezične srednje škole Lendava.

Varaždinske odbojkašice, inače članice OK „Kitro“ Varaždin, pod vodstvom trenera Ivice Đolonge, osvojile su prvo mjesto, ispred Lendave i Zalaegerszega.
U badmintonu su se natjecali mladići i djevojke, a varaždinska je ekipa, pod vodstvom prof. Dubravke Kunić i prof. Ivana Štimca iz Gospodarske škole Varaždin, zauzela drugo mjesto. Najbolji su bili domaćini, a Zalaegerszeg je bio treći.

Osim sportskog dijela susreta, domaćini iz Športne zveze Lendava za Varaždince su organizirali besplatan posjet izložbi Salvadora Dalija u lendavskom Starom gradu gdje se razgledali više od stotinu grafika, crteža i tapiserija katalonskog umjetnika, poznatog predstavnika nadrealizma.

- Sportski susreti triju gradova već 13 godina povezuju srednjoškolce iz Varaždina, Lendave i Zalaegerszega. Kroz natjecanja na sportskim borilištima, uz stručnu, sportsku potporu trener i kineziologa, mladi ljudi nastavljaju dosadašnju uspješnu suradnju Varaždina, slovenske Lendave i mađarskog Zalaegerszega. Upravo je tako bilo i u Lendavi, i na sportskim terenima i u popratnom programu koji su pripremili domaćini - izjavila je stručna suradnica ZSUGV-a, Anica Sitar Dvorski, koja je vodila varaždinsku ekipu u Lendavi.

Treći, posljednji ovogodišnji susret održat će se krajem studenog u Zalaegerszegu, a srednjoškolci iz triju gradova natjecat će se u nogometu i streljaštvu.