Lana Kalničanec i Jana Huzjak prve u Kutini

| 3.5.2016. u 09:27h | Objavljeno u Sport

Više od 120 boraca "full contact" kyokushin karatea iz Mađarske i Hrvatske okupilo se u Kutini na turniru „Bljesak 2016.“ Za Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica zlato su osvojile Lana Kalničanec, koja je pobijedila predstavnice iz Kutine, Zagreba i Novog Vinodolskog u teškoj kategoriji mlađih limačica, te Jana Huzjak, koja je nakon odličnih borbi u finalu uvjerljivo slavila protiv predstavnice Croatije iz Siska u teškoj kategoriji mlađih limačica.

Srebra su, u svojim kategorijama, osvajali Ema Gluhak u cicibanima, Lucija Janušić u lakoj kategoriji mlađih limačica i Marko Horžić odličnim borbama u teškoj kategoriji kadeta.

Broncama su se u raznim kategorijama okitili Sara Bartolić, Domagoj Dvorski, Marko Dvorski, Nika Đuras, Elena Hrženjak, David Prstec, Petra Slatki, Lana Šebrek-Blažotić, Niko Šebrek, Mateo Žugec i Alen Žuti.

Tako se broj medalja za AIK uz mnoštvo pobjeda popeo na čak šesnaest. Natjecatelje su vodili glavni trener Saša Josip Milec i asistentice Lana Šimek, Lara Hrastić i Monika Balažinec. Među sucima bile su i članice AIK-a Sanjana Milošević i Marinela Belavić.

Klub se priprema za međunarodni turnir u Mađarskoj.