Ekipa Ženskog kuglačkog kluba Varaždin Foto: ŽKK Varaždin

Kuglačice Varaždina najavile pohod na vrh i povratak u Prvu ligu iduće sezone

| 20.3.2017. u 10:52h | Objavljeno u Sport

Kuglačice Varaždina završile su ligašku sezonu na drugom mjestu i time najavile pohod na vrh iduće godine i ponovo ulazak u Prvu ligu HKS-a.

- S obzirom da smo u ovoj godini u prvu ekipu uključili nekoliko kadetkinja, 14-15 godišnjakina,  bila je potrebna određena prilagodba na kuglane, što se i potvrdilo u drugom dijelu lige, kada smo izgubile samo jednu utakmicu od 9 i to na gostovanju u Kutini.cUz ligaške utakmice mlade su kuglačice nastupale  i na  Prvenstvima Hrvatske, gdje su osvajale medalje i bile zapažene svojim rezultatima.  Osvojile si zlato u sprintu, broncu u tandemu i srebro ekipno -naglasila je trenerica ŽKK Varaždin Darinka Bunić.

Varaždinske kuglačice sezonu nastavljaju natjecanjem u Ligi mladih Regije Sjever koja se organizira drugu godinu u organizaciji KSVŽ i Škole kuglanja.

Nastupa pet ekipa iz Varaždina, Zaboka i Koprivnice, a liga je još  jedan put uključivanja mladih u kuglački sport, što je cilj koji si je zacrtao i sprovodi u djelo Kuglački savez Varaždinske županije.