Kuda ide nogomet - nogometna romantika na Varteksov način

| 21.2.2019. u 09:22h | Objavljeno u Sport

Pod nazivom “Kuda ide nogomet - nogometna romantika na Varteksov način” večeras će se održati seminarsko predavanje i panel diskusija u Kongresnoj dvorani varaždinske Arene. O tematici će raspravljati i pričati renomirani stručnjaci iz tri različita područja – sociologije, filozofije i sportskog novinarstva. Seminarsko predavanje počet će u 18 sati.

Iz područja sociologije na predavanju će sudjelovati Benjamin Perasović i Marko Mustapić, zaposlenici Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te članovi Nadzornog odbora HNK Hajduk.

Područje filozofije “zastupat” će Matija Škerbić, profesor na Hrvatskim studijima te prvi doktorand filozofije sporta u Hrvatskoj, dok će sportske novinare predstavljati Aleksandar Holiga, glavni urednik Telesporta i autor knjige “Nogomet narodu” te Vlado Boban, sportski novinar redakcije NOVA TV i jedan od osnivača “Nogometnih Ikona”.

Nakon što će svaki od predavača održati seminarsko predavanje u trajanju od deset do petnaest minuta, uslijedit će panel diskusija. Jedno od pitanja oko kojih će se diskusija odvijati je “Od zabave za radničku klasu, do tvornice novca i moći – u kojem smjeru ide nogomet, svodi li se sve na financijsku korist ili ipak ima nade za istinske ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu?”.

Ovo nije prvi put da NK Varteks organizira event seminarskog tipa, pošto su u organizaciji istog u suradnji s liječnicima s varaždinskog područja održane već tri sportske edukacije (dvije u Varaždinu i jedna u Čakovcu) - predavanja vezana uz najčešće sportske ozljede.