Perec: Presretna sam, za to sam trenirala i mučila se

| 26.2.2016. u 21:31h | Objavljeno u Sport

- Presretna sam, za to sam trenirala i za to sam se mučila, no kada sam ostvarila normu za Olimpijske igre nisam vjerovala da je to moguće - rekla je u izjavi za naš tjednik u javljanju iz Gyora varaždinska streljačica Tanja Perec, nakon današnjeg nastupa u finalu u gađanju iz zračne puške, u kojem nije uspjela uzeti odličje, ali je šestim mjestom ostvarila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine.

Kao što smo već izvjestili na Europskom prvenstvu u mađarskom Györu u disciplini zračna puška (10 metara), Tanja Perec, članica SD Varaždin, ušla je u finale, među osam najboljih u Europi, sa 416,5 krugova i odlično počela finale. Nakon prvih osam hitaca držala je treće mjesto, no uslijedio je kiks u devetoj seriji u kojoj je pogodila samo 8.8 i tako pala na šesto mjesto.

Time se oprostila od daljnjeg nastupa u finalu nakon desetog hica, ali već je tada znala da je osigurala Olimpijske igre u Rio de Janeiro, jer su još prije iz finala ispale Slovenka Živa Dvoršak, koja je bila osma, te Mađarica Julianna Miskolczi, koja je zauzela sedmo mjesto, a Perec je za ispunjenje norme za OI bili dovoljno da bude bolja od jedne od tih streljačica.

- Vrhunski sam odradila osnovni meč, u kojem sam se borila do posljednjeg hica, a trebao je visoki rezultat za ulazak u finale. Mislila sam da će biti dovoljno pogoditi oko 415,5 do 416,0 krugova,međutim iznenadila sam se kada sam vidjela da je za finale trebalo 416,3 kruga. Ušla sam u finale kao sedma, a na kraju zauzela sam šesto mjesto. Kada je prva streljačica ispala odmah sam znala da je ispala natjecateljica bez kvote za Olimpijske igre i znala sam da imam kvotu, nakon čega je uslijedila ulakšanje, pa sam popustila i u finalu pucala osmicu, ali sam prezadovoljna i presretna sa svime, te preponosna  na sebe - zaključila je Perec, kojoj će nastup u Rio de Janeiru biti prve olimpijske igre u karijeri, a treća je hrvatska streljačica koja je ispunila normu za Igre.
-