Košarkaški klub invalida iz Varaždina izborio povratak u najelitniji rang

| 20.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Sport

Košarkaški klub invalida iz Varaždina ostvario je plasman u najelitniji rang natjecanja. U Drugoj hrvatskoj ligi košarke u kolicima u konkurenciji četiri kluba varaždinski klub osvojio je drugo mjesto, nakon čega je uslijedio u kvalifikacijama za popunu Prve lige.

Kvalifikacije su igrane u dvorani KK Cedevita na Zagrebačkom velesajmu, a nastupile su četiri ekipe. Varaždinci su u polufinalu svladali KKI Brod 2 iz Slavonskog Broda rezultatom 43:34, dok su u finalu nadigrali KKI Zagreb rezultatom 51:40 i kao pobjednici kvalifikacija stekli pravo nastupa sljedeće sezone u Prvoj ligi, koja broji 5 klubova.

Osim ekipnog rezultata varaždinska momčad je imala i najbolje pojedince pa je Matija Tenšić bio najbolji strijelac lige sa 194 postignuta koša, dok je Albert Jurković, inače trener i igrač, bio proglašen najboljim igračem Druge lige u prošloj sezoni.

Košarkaški klub invalida iz Varaždina osnovan je u drugoj polovici 2012. godine, uglavnom je bio prvoligaš, ali je 2019. zbog spleta okolnosti napustio najelitniji rang. Dvije godine kasnije vratili su se u Prvu ligu, iz koje su sezonu kasnije ispali, a sada se ponovno vratili.

Klub broji devet igrača,koji treniraju tri puta tjedno u školsko-športskoj dvorani Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, a svoje prvenstvene utakmice odigravaju u varaždinskom Graberju.

Osim Tenšića i Jurkovića u ekipi su bili Mario Bencek, Josip Rogulja, Vjeran Vugrinec, Karla Hergotić, Lucija Fleten, Ivan Lovrenovići Božo Vidoš.

Košarkaški klub invalida iz Varaždina osim igrača iz Varaždinske u svojim redovima ima i igrače iz Međimurske županije te će u najelitnijem rangu hrvatske klupske košarke osoba s invaliditetom predstavljati sjeverozapadnu Hrvatsku.