Ekipa ŽKK Vindi

Košarkašice Vindi upisale treću pobjedu u ženskoj međunarodnoj Extra ligi

| 4.12.2017. u 10:19h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U 7. kolu međunarodne ženske Extra lige košarkašice Vindi upisale su novu pobjedu, protiv solidne ekipe Koš Primorska iz Kopra rezultat 59:58. Ponovo su Varaždinke ušle u utakmicu ležerno, podcijenivši posljednjeplasiranu ekipu lige. Međutim gošće su pokazale da njihov položaj na tablici nije realan i odličnom igrom osigurale su vodstvo od 31:19 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Varaždinke su se počele buditi, da bi u četvrtoj koševima Stanke Kudelnjak i odličnim blokadama u obrani Lare Brezovec uhvatile priključak. Nakon toga uslijedila je dramatična završnica, a utakmica je odlučena doslovno u posljednjim sekundama.

Kao i u prošloj utakmici protiv do tada neporažene ekipe Ledite, stvari je u svoje ruke opet uzela najmlađa, Paula Žanić te mirnoćom na kojoj bi joj pozavidjele i prvoligaške igračice donijela pobjedu ekipi Vindi.

Najefikasnija u ekipi Vindi bila je Stanka Kudelnjak sa 21 košem, Lara Brezovec pridodala je 14, Nika Premuž 7, Roberta Štrocinger i Lucija Kauzler 5 te Paula Žanić 4.

U sljedećem kolu, 9. prosinca, u goste ekipi Vindi dolazi dosad neporažena Krka iz Novog Mesta. Utakmica će se igrati u dvorani Graberje u 16 sati. Predigru utakmici ženske Extra lige odigrale su kadetkinje Vindi protiv Koprivnice. Vindi je pobjedila tek u produžecima s 46:41.