Košarkašice Vindi osigurale Final four Extra lige LPI.si

| 3.4.2017. u 12:03h | Objavljeno u Sport

U dvorani u Graberju odigrana je utakmica 13. kola Extra lige LPI.si između Vindi i Pomurja iz Slovenije. Vindi je do prvog koša došla tek u 3. minuti. U nastavku Vindi odlično otvara utakmicu te je ostvarila prednost od 7:0. Suparnice su promijenile obranu koja ekipi Vindi nije odgovarala, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 18:21 za gošće.

Treća četvrtina prošla je uz niz probijanja i slobodnih bacanja dok se u četvrtoj četvrtini ekipa Vindi probudila te je uz odličnu obranu postigla nekoliko lakih koševa nakon čega su uslijedile i 2 trice te ključni ziceri. Utakmica je završila rezultatom 53:45. (12:9, 6:11, 13:10, 22:14).

Ovom pobjedom ekipa Vindi je osigurala treće mjesto u ligi te izborila sudjelovanje na Final four lige, na kojem će još sudjelovati i ekipe Ledita iz Domžala, Kranjska Gora iz Jesenica te Krka iz Novog Mesta.

Najučinkovutija u redovima Vindi bila je Lara Brezovec s 19 koševa, Stanka Kudelnjak s 12 i Mateja Barušić s 10 koševa. U subotu, 8. travnja Vindi će igrati utakmicu zadnjeg kola Extra LPI.si lige protiv jedine neporažene ekipe Ledita a susret će početi u 17 sati u dvorani Graberje.