Stjepan Cvek, Luka Jagačić i Mario Ružić (s desna) na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Konferencija za novinare u NK Varaždin uoči proljetnog nastavka prvenstva

| 25.2.2016. u 10:33h | Objavljeno u Sport

- Klub smo preuzeli u situaciji koja nije dobra ni bodovno, ni financijski. Prvenstvenu smo stanku iskoristili za konsolidaciju kluba, a prije svega za sanaciju financijskog stanja. U tri mjeseca, koliko je prošlo od preuzimanja kluba, stvari smo pomaknuli na bolje. Ekipirali smo se na svim nivoima, od uprave do momčadi. Što se tiče financija dug koji je iznosio oko 650 tisuća kuna, sada smo sveli na polovicu tog iznosa, s dobrim izgledima da bi se o kraja sezone to svelo na nulu, a što je i naš cilj, tako da bi u novu sezonu ušli bez dugovanja - rekao je zamjenik predsjednika NK Varaždina Stjepan Cvek na današnjoj konferenciji za novinare u klubu, a uoči početka proljetnog dijela prvenstva.

Govorio je o seniorskom sastavu te napomenuo je da su vraćeni neki bivši igrači i mlade nade, te da bi momčad trebala biti bolja nego što je bila  ujesen.
- Primarno nam je da nam mlađe selekcije, pioniri i kadeti, ostanu u sadašnjem rangu natjecanja,Prvoj ligi, s obzirom da imamo reprezentativnu školu nogometa. Molba je kluba da javnost prepozna da se opet stvara klub, da se navijači vrate na stadion i da nogometnu priču koju je Varaždin nekada imao, pokušavamo ponovno vratiti u život - istaknuo je Cvek.

Trener momčadi Mario Ružić rekao je da su igrači tijekom priprema odradili 26 treninga i odigrali šest pripremnih utakmica.
- U tih šest utakmica jednu smo na početku priprema izgubili od Međimurja 2:1, a u ostalim smo pobijedili. Dobro je da smo postigli 23 gola i imamo deset različitih strijelaca, dakle nedostaje nam jedan klasičan napadač, no nadam se da ćemo ga uspjti nadomjestiti. Igrači su dobro radili i spremno dočekuju nastavak prvenstva i susret s Koprivnicom. Mislim da ćemo borbenošću i požrtvovnošću doči do tri boda - naglasio je trener Ružić.

- Momčad je dobra, mlada, s dva iskusna igrača, Jertecom i Jagačićom, a najveći problem nam je što nam golman poslijepodne ide u školu, pa ga nemamo na zajedničkim treninzima. Postavili smo si cilj da u prva četiri kola pokušamo uzeti devet bodova,a bio bih zadovoljan i sa sedam bodova, jer od četiri susreta tri ćemo igrati na domaćem terenu, s ekipama iz sredine tablice. Za susret s Koprivnicom zbog ozljeda, upitni su Strahonja, Hižak i Jertec - dodao je Ružić.

Luka Jagačić koji se nakon tri sezone igranja na Islandu vratio u Varaždin naglasio je da je ozračje u svlačionici dobro i da se s nestrpljenjem isčekuje susret s Koprivnicom.
- Mislim da je momčad dosta solidna i nikome neće biti lako igrati protiv nas. U subotu moramo osvojiti tri boda jer Koprivnica nam je direktni konkurent i bodovi u tom susretu vrijede dvostruko. Prioritet nam je izboriti ostanak u ligi, te se možda primaknuti sredini ljestvice - kazao je Jagačić.

Utakmica 16. kola Treće HNL Istok s Koprivnicom igrat će se u subotu 27. veljače u 15 sati na stadionu Varteksa.