Suzana Furjan (s loptom) zabila je četiri gola u pobjedi protiv Zeline Foto: Martin Novosel

Koka teže od očekivanog izvukla pobjedu protiv Zeline i plasirala se u četvrtfinale Kupa

| 27.2.2019. u 08:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer se u Svetom Ivanu Zelini odigrao susret osmine finala Kupa Hrvatske za žene između domaće drugoligaške ekipe Zeline i gostiju uz Varaždina, Koke. Na kraju su se pobjedi veselile "kokice" koje su teže od očekivanog pobjedile rezultatom 18:17.

Trebala je to biti puno lakša utakmica od prvoligaških, ali još jednom se krenulo u susret s lošim pristupom. Od početka utakmice se igrala odlična obrana na obje strane, ali Koka je opet "patila" od previše tehničkih grešaka te promašenih zicera zbog čega nisu ranije uspjele dokrajčiti svog protivnika pa se cijela utakmica morala odigrati u egalu.

Još jednom su odličan posao odradile vratarke Koke, Helena Šegota i Lea Beličev, koje su skupile zajedno 18 obrana, dok su se u strijelce upisale Katarina Mrazović s pet golova, Suzana Furjan sa četiri, Ines Domjan s tri gola, Sara Rogina i Tea jalušić s dva, dok su Terezija Ćurić i Doroteja Kontrec zabile jedan gol.

Nakon što je Koka odradila svoj susret, danas nas očekuje još dva susreta domaćih predstavnika u osmini finala Kupa Hrvatske. Momčad GRK Varaždina 1930 će večeras u 17 sati, gostovati u Splitu, gdje će igrati protiv domaćeg sastava Balić&Metličić, vodeće momčadi Druge lige Jug, dok će prvoligaš Vidovec u 19 sati u školsko sportskoj dvorani u Vidovcu ugostiti momčad Poreča, sastav iz vrha Premijer rukometne lige.