Ines Domjan (zeleni dres) Foto: Martin Novosel

Koka očekuje prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu kod Sesveta Agroproteinke

| 13.10.2018. u 08:31h | Objavljeno u Sport

Nakon reprezentativne stanke i visokih poraza od Lokomotive u Zagrebu 37:22 i Podravke V. na domaćem terenu 42:28, rukometašice Koke vraćaju se danas na parkete Prve HRL gdje ih očekuje susret protiv Sesveta Agroproteinke u gostima. Uoči sezone igrale su protiv ekipe iz Sesveta na Memorijalnom turniru Željka Golika u Čakovcu gdje su izgubile rezultatom 22:13, ali kapetanica Koke Ines Domjan tvrdi da su spremne za njih i da će ići na pobjedu.

- U Čakovcu nismo bile svoje, a u sastav će nam se vratiti Silvija Masnić i Suzana Furjan, kojih nije bilo u ekipi zbog ozljeda, tako da ćemo biti kompletne i nadamo se osvajanju prvih bodova na gostovanju ove sezone. Prošli smo tjedan jako radili na kondicijskom dijelu, a ovaj tjedan smo se pripremali taktički za utakmicu - rekla je Domjan.

Iako se očekivalo da će Koka s relativno novom ekipom na vanjskim pozicijama, gdje su došle čak četiri nove igračice, a otišle su Josipa Tomić i Dejana Milosavljević, teško moći parirati Lokomotivi i Podravci, ostaje dojam da se moralo nešto više pokazati u tim susretima u kojima su pretrpljeni visoki porazi.

- Sigurno se moglo bolje, ali tijekom priprema imali smo dosta ozljeda igračica pa se išlo na to da se igračice oporave za slabije suparnike, jer smo znali da će utakmica s Podravkom biti na njihovoj strani, a Lokomotivu smo mogli pobijediti ili im barem parirati na jedan ili dva gola razlike samo da smo bile kompletne - objasnila je Domjan.

Na susretima protiv Lokomotive i Podravke očiti je bio nedostatak uigranosti novih igračica na vanjskim pozicijama koje su u te dvije utakmice imale oko 40 tehničkih pogrešaka, tako da će biti potrebno još dosta treninga da se poslože sve kockice u organizaciji napada Koke.

- Djevojke su dosta mlade i tek im je druga sezona u Prvoj ligi. Za susret sa Sesvetama vraćaju se dvije iskusnije igračice pa se nadamo da će biti to puno bolje. Uz njihovo vodstvo na parketu i ove mlađe će proigrati i dobiti na sigurnosti u igri - zaključila je Domjan.

Današnji susret u Sesvetama počinje u 17 sati i 30 minuta.