Udruga općina podržala stav ministrice javne uprave iznesen u središnjem Dnevniku HRT-a

| 3.2.2016. u 10:34h | Objavljeno u Aktualno

Udruga općina u Republici Hrvatskoj podržava mišljenje ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović, izneseno u središnjem Dnevniku HRT-a 1. veljače vezano za ukidanje, odnosno smanjenje broja jedinica lokalne i regionalne samouprave te smatra da se nikakve izmjene ne mogu i ne smiju provesti bez analize i temeljitog istraživanja, poručuju u priopćenju.

Iako se prije preuzimanja vlasti MOST glasno zalagao za ukidanje i rezanje jedinica lokalne i regionalne samouprave, gostujući u Dnevniku ministrica javne uprave Dubravka Jurlina Alibegović potvrdila je dugogodišnji stav Udruge općina.

Na čelu sa predsjednikom Đurom Bukvićem, Udruga općina u Republici Hrvatskoj podržava ovaj pozitivan zaokret o promišljanju javne uprave te ističe lokalnu samoupravu kao prvu sponu između vlasti i naroda.

Predsjednik Udruge općina u RH Đuro Bukvić ističe kako se "Udruga općina sustavno posljednjih pet godina zalaže za decentralizaciju i reformu javne uprave, inicira poboljšanja i daje prijedloge kako sustav učiniti efikasnijim i u službi građana".

Nadodaje kako su "promjene i reforme nužne, ali se ne smiju donositi bez temeljitih i sustavnih analiza i studija. Cilj je decentralizirati i olakšati sustav javne uprave, a ne mahnito i nepromišljeno stvarati rezove i ljudima u selima uskraćivati njihovo pravo na razvoj, uslugu i bolji životni standard".