Timotej Kocen, Laura Horvat i Stjepan Hunjak nakon utrke u Bjelovaru Foto: BK Maraton Kreidler

Kocen i Horvat državni prvaci, braća Meštrić nastupili za reprezentaciju

| 7.6.2016. u 11:29h | Objavljeno u Sport

Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa ponovno ostvaruje zapažene rezultate. Protekle subote su u mlađim kategorijama nastupili na državnom prvenstvu u Eliminatoru u Bjelovaru te dobili dva državna prvaka i jednog viceprvaka. Laura Horvat po prvi puta u svojoj ženskoj kategoriji pobjeđuje utrku i postaje državna prvakinja u Eliminatoru, a ponovno su dokazali svoju dominaciju Timotej Kocen, koji je posto državni prvak, i Stjepan Hunjak, koji se okitio titulom viceprvaka.

Isti dan, braća Matija i Josip Meštrić nastupili su za reprezentaciju Hrvatske u Austriji u Windhaagbei Pergna, jednoj od najzahtjevnijih tehničkih XCO staza u Austriji. Josip Meštrić u svojem prvom nastupu za reprezentaciju u kategoriji juniora osvojio je vrlo dobro 17. mjesto, a Matija Meštrić u je najjačoj Elite kategoriji osvajio odlično 19. mjesto (rang utrke C1), što je ogroman uspjeh za ovog mladog sportaša.

Stjepan Hunjak i Timotej Kocen su na istoj stazi u Austriji nastupili na "Youngest Austria Cup" te osvojili osvojili 12. i 13. mjesto, dok je Laura Horvat koja je osvojila 12. mjesto u ženskoj konkurenciji. Josip Meštrić je nakon Austrije nastupio i pobijedio u svojoj kategoriji na utrci KoprivnicaKalnik.

-Kada se rezimira prvi dio sezone, vidimo da smo kao klub nastupili na 20. domaćih i međunarodnih natjecanja. Osvojili smo četiri titule državnih prvaka, deset puta smo se penjali na pobjedničko postolje i upisali dva nastupa za državnu reprezentaciju i to nastup u najjačoj Elite kategoriji. Ovim rezultatima moramo biti zadovoljni i ponosni jer kao klub jako napredujemo u rezultatskom smislu. Nakon prvog dijela sezone predstoji nam tri mjeseca uživanja u biciklizmu, plan je nastupiti na još dodatnih 20-tak utrka, a između ostalog moramo izdvojiti najznačajnije utrke koje nam predstoje, a to su Svjetsko prvenstvo u Češkoj za juniore te Elite i Europsko prvenstvo za mlađe juniore u Grazu - rekao je Branimir Štimec, trener BK Maraton Kreidlera.