KK Vindija osvojila drugo mjesto na turniru u Makarskoj

VV | 29.6.2023. u 13:54h | Objavljeno u Sport

Mlađa kadetska momčad KK Vindije sudjelovala je od 21. do 25. lipnja na jakom Međunarodnom turniru u Makarskoj pod nazivom "Makarska ljeto 2023".

Nakon što su u skupini B slavili protiv Čapljine sa 60:48 i izgubili od Lionsa sa 62:60, Vindija je osvojila prvo mjesto u skupini B te je u sljedećoj fazi natjecanja igrala u skupini u kojoj se borila za plasman od prvog do trećeg mjesta. U toj skupini su također upisali jednu pobjedu i jedan poraz čime su osvojili drugo mjeto. Pobijedili su protiv Hermesa sa 90:78, dok su izgubili protiv Posušja s minimalnih 49:47.

Osim osvojenog srebra, KK Vindija je imala igrača u petorci turnira Filipa Majdaka, koji je u utakmici protiv Čapljine zabio 31 koš, a u utakmici protiv Hermesa ubacio 37 koševa. Vindija je ujedno i jedina ekipa koja je obranila medalju od prošlogodišnjeg izdanja turnira.

- Zabili smo na turniru 22 trice, a najefikasniji su bili Majdak 92 koša, Cesar 70, Ahmetović 36. Izuzetni obrambeni potencijal je pokazala cijela ekipa predvođena mladim Pešićem. Mogu reći da je ovo bila uspješna sportska godina 2022./2023. iza koje stoji značajan invididualni napredak svih igrača u taktičko-tehničkom segmentu, gdje su se u drugom djelu sezone Čović i Cesar okušali igrajući na posudbi za Grafičar protiv najboljih igrača i klubova Cibone, Zadra, Splita, Šibenika, Cedevite, dok ostatak ekipe je napravio odličan rezultat osvojivši prvo mjesto u Kupu Regije i plasiravši se na Final four - istaknuo je trener ekipe, Dražen Cesar.

Osim drugog mejsta na ovom turniru, mlađi kadeti KK Vindije su ove sezone osvojili i drugo mjesto u ml. kadetskoj ligi Sjever, bili su prvaci lige Kupa Regije bez poraza s 10 pobjeda, izborili su Final four Kupa Regije Hrvatske u Dugopolju,  a na All star utakmici protiv selekcije lige, Marko Vrbanec je bio najbolji u tricama.

- Moram spomenuti da su nas na žalost kroz sezonu pratile i ozljede Mateja Mikulića (ozljeda prsta) i sad u Makarskoj smo bili bez Matka Horčićke (ozljeda leđa), Leona Mežnarića i Maksa Turčića. Od srpnja, igrači idu na odmor, ali aktivan i da se što više bave drugim sportovima, kako bi se početkom kolovoza kada počinju pripreme što više zaželjeli košarke - istaknuo je Cesar.