Kitro Varaždin Foto: Martin Novosel

Kitro Varaždinu pobjedom protiv Zadra savršeni učinak na startu Prve lige

| 28.10.2018. u 11:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U jučerašnjem četvrtom kolu Prve lige, Kitro Varaždin je došao i do treće pobjede u prvenstvu uvjerljivo svladavši ekipu Zadra 3:0 (25:21, 25:15, 25:21) na domaćem terenu, nakon što su prošlo treće kolo bili slobodno zbog neparnog broja ekipa u ligi.

- Dobar prijem i zaista bezprijekorna distribucija lopti olakšali su posao napadačima što je u kombinaciji s dobrom obrambenom igrom rezultiralo glatkom pobjedom. Iduće kolo gostujemo u Šibeniku, i nadam se sličnoj predstavi - rekao je Filip Silić, jedan od glavnih aduta Kitro Varaždina.

Glavni cilj ekipe ove sezone je povratak u Superligu, a da to postignu potrebno im je najmanje jedno od prva tri mjesta u Prvoj ligi. Trenutno su vodeća momčad lige, jedina koja još nije poražena.

- Čestitam svojim igračima na još jednoj pobjedi u ligi. Nakon problema sa bolestima i lošije utakmice u kupu opet smo odigrali jednu dobru utakmicu. Inače ne volim isticati nikog ali danas je Filip Silić stvarno bio sjajan. Također i kapetan Jošić. Nakon problema s bolesti bolju je utakmicu odigrao i Tomislav Žganec. Mene uvijek najviše veseli obrana, obavezna igra i atmosfera. Kad je teško to su stvari koje će te izvući. Moramo naporno raditi i biti bolji iz utakmice u utakmicu. Rekao sam da vjerujem u ove dečke. Bit će još i boljih i lošijih utakmica, dvorana je uvijek odgovor na sve - rekao je nakon pobjede trener Ivica Đolonga.

Ivica Đolonga ove sezone trenira i žensku seniorsku ekipu Kitro Varaždina, koja danas također kod kuće igra susret protiv Novog Zagreba u 16 sati u maloj dvorani Arene Varaždin. Seniorke, nakon tri kola imaju pobjedu i dva poraza te se nalaze na sedmom mjestu od 12 ekipa u Prvoj B ligi.