Udruga MZM u Novom Marofu otvorila Centar za neformalno učenje Foto: Udruga Mladi za Marof

Udruga MZM u Novom Marofu otvorila Centar za neformalno učenje

I.D./Varaždinske vijesti | 9.11.2015. u 08:14h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Udruga Mladi za Marof (MZM) na širem novomarofskom području djeluje već punih deset godina, a svoje su dosadašnje djelovanje u subotu, 7. studenoga zaokružili otvorenjem Centra za neformalno učenje, smještenog u bivši prostor Gradske knjižnice Novog Marofa, na adresi Kralja Tomislava 16.

Kako ističu iz udruge, budući da su u proteklih deset godina organizirali mnoge projekte kroz koje su stekli razna korisna iskustva te uvelike profitirali putem neformalnog obrazovanja, otvorenjem Centra stečeno znanje žele podijeliti sa svim zainteresiranim Novomarofčanima, a naročito mladima.

Otvorenje je započelo društvenim igrama, nakon čega je uslijedila slikarska radionica, održana pod vodstvom stručne voditeljice iz Galerije Bukovčan, na kojoj su svi prisutni mladi sudionici mogli iskušati svoje slikarske vještine.

Deseti rođendan Udruge MZM obilježen je izložbom fotografija u kojoj su obuhvaćeni svi važniji događaji dosadašnjeg djelovanja udruge. Centar za neformalno učenje rezanjem trake svečano je otvorio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Budući da članovi udruge sudjeluju u mobilnostima mladih, održana je i prezentacija o Erasmus+ projektu u Poljskoj, jednom od projekta udruge financiranih od strane Europske unije. Nakon zakuske za sve goste, tri mlada biciklista - M. Košćak, I. Heged i B. Šafran posjetiteljima su prenijeli doživljaje s njihove duge biciklističke pustolovine u švicarski Zurich.

- Postavljeni cilj Udruge MZM i Centra za neformalno učenje je osiguranje mladima i ostalim građanima Novog Marofa mjesto na kojem će moći prikupljati nova znanja, razvijati nove vještine, osposobljavati se za rad i uključivati u razne socijalne aktivnosti. Uz to, Centar će se moći koristiti i kao prostor za neformalno druženje mladih. Ne treba mnogo razmišljati kako su to plemenite i svima korisne namjere te se nadamo da će sve javne ustanove, civilna društva i građani prepoznati važnost ovakvog projekta i omogućiti Udruzi Mladi za Marof novih deset godina, a Centru za neformalno učenje prvih 10 godina uspješnog djelovanja - istaknuli su članovi Udruge Mladi za Marof.

Dodaju kako sa svim Novomarofčanima žele učiti nove stvari kroz kreativne radionice, prezentacije, debate, tečajeve i sličen aktivnosti, koje će organizirati sami ili u suradnji s ostalim partnerima.

Sve aktivnosti Centra će se najavljivati kroz mjesečni program putem web stranice udruge www.mzm.hr i u tiskanom obliku, odnosno brošure s mjesečnim rasporedom događanja u Novom Marofu.

Nedjelju, 8. studenoga, članovi udruge Mladi za Marof iskoristili su za druženje u prirodi. Grupa od dvadesetak zaljubljenika u zdrav život uživala je u predivnom pogledu s Čeva, poznatog lokalnog odredišta za turiste i rekreativce.

 

Galerija slika