VIDEO: Massive Attack dolazi u pulsku Arenu na 5. rođendan Dimensions festivala Foto: IZVOR: www.pozitivanritam.hr

VIDEO: Massive Attack dolazi u pulsku Arenu na 5. rođendan Dimensions festivala

| 8.2.2016. u 20:21h | Objavljeno u Društvo

Kultna britanska skupina Massive Attack otvorit će Dimensions festival 24. kolovoza na jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – pulskoj Areni. Upravo će na tom mjestu, uz vrhunsku koncertnu produkciju, početi peti Dimensions festival, koji je posljednjih godina stekao reputaciju jednog od najutjecajnijih festivala elektroničke glazbe u svijetu.

Peti rođendan Dimensions će obilježiti legendarnim imenima iz techno, house, jazz i soul svijeta koja će od 25. do 28. kolovoza prodrmati tvrđavu Punta Christo. Objava prvog vala izvođača otkriva kako će ovo biti jedno od najimpresivnijih festivalskih izdanja.

Publika u Areni imat će priliku poslušati Massive Attack u savršenom trenutku, tik prije izlaska novog albuma, najavljenog za kraj godine, najavljuju iz Pozitivnog ritma, tvrtke koja organizira Dimensions festival. Nakon pet godina diskografske pauze Massive Attack je krajem siječnja objavio novi EP ”Ritual Spirit” kojim najavljuju album i s kojim su upravo na europskoj turneji. Uz Young Fathers, Roots Manuvu i Azekela na ovom izdanju po prvi put od 1994. i albuma ”Protection” pojavljuje se nekadašnji član benda – Tricky.

Ovi začetnici trip-hop pravca već 25 godina slove kao jedan od najutjecajnijih glazbenih kolektiva, s više od 11 milijuna prodanih kopija i mnoštvom osvojenih nagrada.

U prodaji je upravo ograničen broj povoljnijih festivalskih ulaznica po cijeni od 660 kuna, a moguće ih je kupiti u Suvenirnici Varaždinskih vijesti.

Video sadržaj