Učenicima OŠ Ivanec potpora Grada za projekt "Prostor za prijatelje" Foto: Grad Ivanec

Učenicima OŠ Ivanec potpora Grada za projekt "Prostor za prijatelje"

I.D./Varaždinske vijesti | 13.10.2015. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 12. listopada, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić i dogradonačelnik Čedomir Bračko su, u povodu Dječjeg tjedna, u Gradskoj vijećnici ugostili učenike ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, u pratnji prof. Suzane Jagić i pedagoginje Vesne Vitez.

Kao najvažnija tema njihova sastanka nametnuo se projekt "Prostor za prijatelje" koji je pokrenuo 5.d razred s ciljem uređenja jedne školske prostorije koju bi njihovi kolege, učenici s posebnim potrebama, koristili za odmor i vježbu.

Zamolili su gradonačelnika za pomoć i podršku jer im je želja obojiti zidove i kupiti kauč kako bi se njihovim razrednim kolegama kojima je otežano kretanje i sjedenje, omogućio odmor i olakšao boravak u školi, posebice za napornijih i težih školskih obaveza.

Gradsko vodstvo je prihvatilo poziv te ocijenilo da je ova akcija to vrednija upravo zato što je potekla od učenika. Oni su potom u ležernom razgovoru informirali gradske čelnike o brojnim radionicama koje su proveli tijekom Dječjeg tjedna, a svojim domaćinima uputili su i cijelu seriju pitanja o uređenju gradskog trga, kino dvorane, Muzeja planinarstva, o saborskim i gradonačelničkim dužnostima, o dogradnji škole i jednosmjenskoj nastavi i sl.

Nakon jednosatnog druženja, djeca i njihove profesorice domaćinima su zahvalili na gostoprimstvu te su pozvali gradonačelnika i dogradonačelnika da dođu u njihovu školu kako bi se družili i još ih bolje upoznali sa sjajnim stvarima kojima se u njoj bave.