Kadetkinje Varaždin Volleya u borbi za broncu na završnici PH

| 5.6.2016. u 08:17h | Objavljeno u Sport

Na nedavnom poluzavršnom turniru prvenstva Hrvatske za kadetkinje, održanom u varaždinskoj Areni i u Atonu u Nedelišću, odbojkašice Varaždin Volleya zauzele su drugo mjesto u konkurenciji osam ekipa i time izborile plasman na završni turnir PH koji se ovog vikenda održava u Rovinju.

Na poluzavršnom turniru Varaždinke su redom pobjeđivale Vrbovec (2:0), Fortis Voltu (2:1), Čazmu (2:0), u polufinalu i Plavi zmaj iz Duge Rese (2:1), a „zapele“ su tek u finalu od zagrebačke Mladosti, 0:2.

Koliko je jaka bila ova regionalna poluzavršnica, najbolje potvrđuje aktualna – rovinjska završnica državnog prvenstva. Varaždinke su zablistale u punom sjaju, upisale tri glatke 2:0 pobjede u skupini – protiv Pule (26:24, 25:10), Poreča (25:17, 25:17) i Marine Kaštele (25:4, 25:23), potom i u četvrtfinalu protiv Melia Hotelsa iz Umaga (25:13, 25:12).

Varaždin Volley je polufinale prvenstva Hrvatske izborio s četiri pobjede bez – izgubljenog seta, s 81 poenom više od svojih suparnica, dakle u prosjeku s više od 20 po utakmici!

Ždrijeb je međutim htio da u polufinalu Varaždinke ponovno moraju na ogled s ekipom najtrofejnijeg hrvatskoga kluba, zagrebačkom Mladosti. Iako je samopouzdanje u varaždinskim redovima bilo toliko da je, prema riječima trenera Ivice Đolonge, kod djevojaka čak postojala i vjera u senzaciju protiv sjajnih mladostašica, Zagrepčanke su odigrale najbolju utakmicu te je ipak pretrpljen poraz – 19:25, 14:25, 17:25.

Tako će varaždinske odbojkašice danas igrati za brončano odličje protiv kadetkinja Rijeke CO. Bez obzira na ishod tog susreta Varaždinke su u Rovinju već sada napravile veliki rezultat U konkurenciji 18 ekipa ušle su među četiri najbolje, s predstavnicama sve redom prvoligaških klubova – Mladosti, Osijeka i Rijeke.

Eventualna medalja bila bi sjajan domet, a susret za treće mjesto u Rovinju počinje danas u 13 sati.