Kadeti GRK Varaždin 1930 Foto: grk varaždin 1930

Kadeti GRK Varaždin 1930 srušili i državnog prvaka

| 5.4.2017. u 13:20h | Objavljeno u Sport

Kadeti GRK Varaždin 1930 su u Koprivnici nastavili s odličnim utakmicama u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi te su briljantnom partijom srušili i državnog prvaka u tom uzrastu RK Zamet iz Rijeke rezultatom 19:18.

Bila je to deveta uzastopna pobjeda mladih rukometaša GRK Varaždina 1930, kojom su samo potvrdili četvrto mjesto na tablici Prve hrvatske kadetske rukometne lige i plasman na državnu završnicu u sklopu Festivala rukometa, koji će se održati od 11. do 14. svibnja u Umagu.

Do pobjede su mladi Varaždinci došli odličnom kolektivnom igrom, kako u napadu, tako i u obrani. Tijekom utakmice pobjeda nije dolazila u pitanje, jer su mladi Dabrovi vodili cijelu utakmicu, pa čak i s pet golova prednosti.

Ovom pobjedom, ali i pobjedom nad RK PPD Zagrebom na turniru u Dubravi prije početka prvenstva, mladi Dabrovi su najavili da će na Festivalu rukometa biti u najužim kombinacijama za sam vrh.

Za GRK Varaždin 1930 nastupili su Baranašić (12 obrana), Taći 4, Puček 4, Budinski 4, Murk 2, Kranjec 2, Divjak 1, Maros 1, Artić 1, Vresk, Gorski, Horvat, Vojnović, Car, Mihaljinec, Žganec Brajša, Vargek, Buljubašić, Kuzmić, Šanjek. A ekipu do velike pobjede vodio je trener Emerson Žnidarić.

Prije utakmice sa Zametom, mladi Dabrovi su odigrali i utakmicu protiv Trsata te su ostvarili uvjerljivu pobjedu 32:20.