Kadeti Garestina treći u Slavonskom Brodu

| 8.4.2016. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Na gradskim bazenima u Slavonskom Brodu odigran je međunarodni vaterpolski turnir "Tintilinić 2016." na kojem je sudelovalo šest ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske,  a nastupili su i mladi vaterpolisti varaždinskog kluba Garestin u kategoriji kadeti (2002. godište i mlađi), koji su osvojili treće mjesto.

U skupini A natjecatelji su se Siscia (Sisak) , Dabar (Sarajevo), Mursa (Osijek) u skupini B Garestin (Varaždin) , Marsonia (Slavonski Brod) i Zagreb. U skupini B Marsonia je pobijedila Garestin 10:8 , varaždinski je sastav svladao Zagreb 9:5, a Marsonia je bila bolja od Zagreba 11:5. U utakmici za treće mjesto Garestin je svladao Dabar 7:4,a  za prvo mjesto Marsonia je pobijedila Sisciju 7:6.

U sklopu turnira odigrane su i dvije prijateljske utakmice između mlađih juniora VK Marsonia i VK Garestin. I prvom susreru rezultat je bio 9:9, a u drugoj utakmici Marsonija je nadigrala Garestin 14:9.  Ovim turnirom ostvarena je odlična suradnja sa klubom iz Slavonskog Broda i ostalim klubovima za napredak vaterpola u kontinentalnim krajevima.