Za Tamaru Artić ovo je bilo prvo veliko natjecanje

Juniorka Vindije Tamara Artić nastupila na Europskom prvenstvu u Španjolskoj

| 8.6.2018. u 09:34h | Objavljeno u Sport

Članica varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija Tamara Artić nastupila je na svom prvom velikom natjecanju, 34. Europskom prvenstvu u ritmičkoj gimanastici, u španjolskoj Guadalajari.

Nastupila je solidno, s dva rekvizita uz greške, a dva vrlo dobro, što pokazuju i plasmani. Prvi dan, na prvom rekvizitu trema je učinila svoje te je pogrešila na kraju vježbe izgubivši loptu, no drugi rekvizit, obruč, odvježbala je ponajbolje ove godine, bez grešaka i osvojila vrlo afirmativno 35. mjesto u konkurenciji 73 juniorke.

Ocjena za ovaj nastup, po procjeni trenera i sutkinja, trebala je biti znatno viša, naročito u djelu izvođenja, a time bi i plasman bio mnogo bolji. Drugi dan vježbala su se dva teža rekvizita, grupe su formirane prema rezultatima prvog dana i obje Hrvatice, Tamara Artić i Lana Sambol (GK Aura) plasirale su se u bolju grupu.

Nastupi i plasmani s trakama kod obje bili su najslabiji, no i na traci i na čunjevima bilo je puno više grešaka kod svih natjecateljki u odnosu na prvi dan. Sa čunjevima Artić je nastupila solidno i ostvarila najbolji plasman 33. mjesto.

Obzirom da hrvatske predstavnice nisu imale puno prilika za dokazivanje na većim turnirima, ostavile su dobar dojam na Europskom prvenstvu, bile su dobro prihvaćene od publike, a Artić je ostvarila plasman u prvu polovinu natjecateljki s dva rekvizita.

S obzirom da je Artić bila među najmlađima imat će i slijedeće godine priliku za poboljšanje rezultata na Svjetskom junorskom prvenstvu.