Juniori BK Vindija prvaci Hrvatske

| 4.10.2016. u 10:05h | Objavljeno u Sport

Samo dva tjedna nakon što su najmlađi članovi "Vindi Iso Sport Škole Baseballa" osvojili hrvatsko prvenstvo,isto je za rukom pošlo njihovim najstarijim kolegama u juniorskom sastavu.

Varaždin i Baseball Klub "Vindija" bili su domaćini i organizatori završnice prvenstva Hrvatske za juniore, igrače do 18 godina.

Na završnici su nastupile četiri ekipe, a uz domaćina Vindiju kao glavni favoriti nastupili su splitska Nada SSM i branitelji naslova zagrebačka Medvednica, te ekipa Zagreba.

Prvog dana odigrani su polufinalni susreti u kojima su Splićani tijesno u posljednjoj izmjeni došli do pobjede nad Medvednicom od 5:4, dok su juniori Vindije u drugom polufinalu relativno lagano svladali ekipu Zagreba s visokih 18:11.

Tako su i pripremljeni parovi za slijedeći, finalni dan u kojem su u prvom susretu za 3. mjesto juniori Zagreba došli do pobjede nad Medvenicom sa 12:2, dok je istog dana kasnije odigrano i finale između Varaždinaca i Splićana.

Bila je to prava baseball poslastica, utakmica prepuna odličnih poteza i preokreta u kojoj su se juniori Vindije pokazali kao čvršća ekipa, sa širim izborom kvalitetnijih igrača, što je na kraju i dovelo do pobjede od 5:3 i novog naslova prvaka Hrvatske.

Ovim prvim mjestom, a koje je već četvrto u ovoj sezoni u mlađim kategorijama koje su osvojili igrači raznih dobnih kategorija Vindije u službenim natjecanjima, potvrđena je dominacija varaždinske "Vindi Iso Sport Škole Baseballa" nad ostatkom Hrvatske.

Uz naslov prvaka Hrvatske za 2016.godinu u kategoriji juniora, iz redova varaždinskog kluba su najbolji igrač sezone - Karlo Kos i najbolji udarač - Rene Sebastian Bodalec.

Za ekipu BK "Vindija" nastupili su: Rene Sebastian Bodalec, Denis Habunek, Dino Habunek, Petar Juričić, Jurica Klepač, Karlo Kos, Anton Lekić, Jan Mlinarić, Sebastian Njegovan, Borna Strelec, Sven Vojnović i Petar Žalac.