Stjepan Cvek, Josip Brezovec i Toni Dalić nakon današnjeg potpisivanja ugovora Foto: Dražen Novosel

Josip Brezovec novi je igrač NK Varaždina, danas potpisao dvogodišnji ugovor

| 19.6.2018. u 13:43h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varaždin danas je dobio i prvo pojačanje za sljedeću sezonu. Potpis na dvogodišnji ugovor s Nogometnim klubom Varaždin, u nazočnosti predsjednika kluba Stjepana Cveka i direktora Tonija Dalića, danas je stavio igrač nekadašnjem prvoligaša Varteksa, Josip Brezovec (32).

- Jako mi je drago da se Brezovec vratio u  svoj grad i na stadion gdje je počeo profesionalnu karijeru. Poznavajući ga kao osobu i vrhunskog profesionalca Brezovec će nam biti veliko pojačanje u nastojanjima da se vratimo u Prvu HNL i da zadani cilj slijedeće sezone zaista ostvarimo - rekao je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Drago mi je da je naše prvo ovosezonsko pojačanje upravo Josip Brezovec, igrač neupitne kvalitete i profesionalnog karaktera i drago mi je da ovime potvrđujemo da naše amicije slijedeće sezone ostaju nepromijenje, a to su plasman u najeltiniji rang hrvatskog klupskog nogometa, u Prvu HNL. Brezovec je trenutačno prvo pojačanje koje predstavljamo javnosti, a  narednih dana bit će još lijepih vijesti za sve naše navijače i prjatelje kluba - rekao je direktor NK Varaždina Toni Dalić.

Josip Brezovec nogometnu je karijeru počeo u rodnom Nedeljancu, u istoimenom današnjem četvrtoligašu. Nakog toga je s 8 godina došao u redove Varteksa, gdje se zadržao do 19 godine, kada je otišao u autrijsku petu ligu, u redove St Michael iz istoimenog mjesta.

Poslije toga pola je godine igrao je u Drugoj HNL za momčad Belišća, nakon čega se, na poziv tadašnjeg trenera Zlatka Dalića, vratio u Varteks.

Poslije četiri godine provedene u Varteksu karijeru je nastavio u zagrebačkom Dinamu, gdje je proveo pola sezone te osvojio duplu krunu - Prvenstvo i Kup.

Karijeru je nastavio u Slaven Belupu. U Koprivnici je bio godinu dana, nakon čega je potpisao ugovor s Rijekom, s kojom je osvojio hrvatski Kup, Superkup, te dvije sezone igrao europsku UEFA ligu.

Nakon dvije godine i 3 mjeseca provedenih na Kantridi upućen je na posudbu u talijansku Speziu, gdje je sudjelovao u stvaranju povijesnog klupskog rezultata, zauzimanju četvrtog mjesta u Seriji B, dok su u nacionalnom Kupu eliminirali slavnu Romu te izborili četvrtfinale.

Nakon sezone i pol vratio se u Rijeku,gdje je proveo pola godine te je karijeru zatim nastavio u prvoligašu Sheriffu (Moldavija), gdje je bio godinu i pol.

S njima je osvojio dva prvenstva, nacionalni Kup i Superkup, te Europsku ligu. Bio je i proglašen najboljim igračem prvenstva Moldavije.

Iz Sheriffa se vratio u Hrvatsku, u redove Slaven Belupa, gdje je proveo tri mjeseca, a danas je potpisao dvogodišnji ugovor s Varaždinom.

- Jako sam sretan da sam došao u Varaždin, ovo je moj klub i grad. Ja sam takav da ću opet krenuti s  novim dokazivanjem, kao i svugdje do sada, i sigurno ću ostaviti srce na terenu. Razmišljam isključivo o treninzima i što boljem rezultatu te ulasku s Varaždinom u Prvu HNL  - rekao je Brezovec nakon potpisivanja ugovora.

b4.jpg

b3.jpg

b2.jpg

b1.jpg