Kapetan momčadi Dario Jertec predvodit će momčad Varaždina na večerašnjem kvalifikacijskom susretu u Puli Foto: Krešimir Đurić

Jertec: Nitko nije u prednosti, odlučivat će nijanse

| 30.5.2018. u 10:19h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina odradili su jučer u 19 sati, u terminu odigravanje današnje utakmice, trening na terenu u Poreču, gdje su smješteni do početka večerašnjeg, prvog kvalifikacijskog susreta za popunu Prve HNL s Istrom 1961 u Puli. U redovima varaždinskog drugoligaša najviše se očekuje od najiskusnijeg i kapetana momčadi Daria Jerteca.

- Cijeli sezonu smo naporno radili, da bi ušli u Prvu ligu. Napetost se uoči večerašnjeg ogleda osjeća na svakom dijelu, među prijateljima, u svlačionici, u gradu. Svi živimo za isti cilj i vjerujem da ćemo biti pravi. Svjestan sam da ja,kao i cijela momčad, moramo odigrati najbolje do sada. Imamo jako dobre rezultate, digli smo se u drugom dijelu sezone, atmosfera u momčadi je odlična i mislim da za nas te utakmice dolaze u pravom trenutku -naglasio je Jertec.

Istru 1961 mnogi smatraju favoritom jer ipak je prvoligaš i momčad je tijekom sezone imala jače utakmice.
- Istra 1961 je u maloj prednosti, samo zato jer je igrala Prvu ligu gdje je razina igre viša, brža, agresivnija. Međutim, mislim da i mi imamo kvalitetne igrače i nije lako biti u vrhu Druge lige te pobjeđivati u kontinuitetu. Koliko Istra 1961 ima prednost da su igrali u prvoligaškom društvu toliko mi imamo prednost da smo u pobjedničkom mentalitetu i zato smatram da nitko nije u prednosti te da će odlučivati nijanse - mišljenja je Jertec.

Uzvratni će se susret igrati u subotu u 19 sati na stadionu Varteksa u Varaždinu.

- U večerašnjem bi me susretu zadovoljio svaki pozitivni rezultat, a bio bih neskroman kada bih rekao da ćemo ihu Puli rasturiti. Naravno da idemo pokušati pobijediti, ali moramo pametno odigrati i sačuvati što je moguće boji rezultat za uzvrat, da imamo što veće izglede – zaključio je Jertec.

Večerašnja utakmica na stadionu Aldo Drosina u Puli počet će u 19 sati, uz ozravni prijenos na HNTV-u.