Živi zid opet o isključivanju potrošača iz mreže Foto: Ivica Kruhoberec

Živi zid opet o isključivanju potrošača iz mreže

I.D./Varaždinske vijesti | 24.10.2015. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Subotnju gužvu u središtu Varaždina iskoristio je Živi zid za predstavljanje svog izbornog programa za predstojeće parlamentarne izbore.

Osim predstavljanja programa i kandidata za 3. izbornu jedinicu, članovi Živog zida ponovno su ukazali na problem isključivanja građana iz vodoopskrbne, elektroopskrbne i plinske mreže na području Varaždina i Varaždinske županije.

- Svi znamo da je plin najjeftiniji energent, no građani ga vrlo skupo plaćaju. Mi smo postavili upit direktoru Termoplina koliko ima isključenih građana na području Varaždina i županije. Dobili smo odgovor da se to mijenja iz dana u dan te da je Termoplin socijalno osjetljiv na isključivanje, kao i da paze koga će i kako isključiti. Mi znamo da to nije tako i želimo ukazati što se događa kada građani ne plate plin. Naime, oni se teško ili uopće ne mogu dogovoriti s Termoplinom da plate na rate - ustvrdio je Marko Kesteli iz  Živog zida, dok je Dražen Hrain iznio konkretan primjer što se događa kada se plin ne plati na vrijeme.

Označeno u